Adviseur Audit en Control Gemeente Leeuwarden 25-04-2024

  1. Vacatures Winsum
  2. Adviseur Audit en Control Gemeente Leeuwarden 25-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Wij hebben je gegevens voor de sollicatie naar de functie Adviseur Audit en Control ontvangen en nemen deze in behandeling. Wij houden je op de hoogte van verdere stappen in het sollicitatieproces. Je ontvangt deze bevestiging nogmaals via de mail.

Adviseur Audit en Control

Gemeente Leeuwarden zoekt ter versterking van haar interne auditfunctie (IAF) een robuuste accountant en stevige adviseur die affiniteit en ervaring heeft met gemeentelijke bedrijfsvoering voor 32-36 uur per week.
In deze structureel in te vullen functie draag je bij aan de verbetering van (de effectiviteit van) de instrumenten en processen binnen de organisatie rondom risicobeheersing, interne beheersing, interne en externe verantwoording en informatievoorziening. Dit doe je onder meer door het uitvoeren van diverse controles/audits en het adviseren en meedenken over complexe beleids- en strategische vraagstukken.

Als adviseur audit en control ben je onderdeel van de interne auditfunctie (voorheen VIC-team), waarin alle collega's die bezig zijn met de uitvoering van het gemeentebrede auditplan zijn ondergebracht. De IAF bestaat uit zes personen, te weten vier auditors (verdeeld over twee functieniveaus), een IT-auditor en een registeraccountant ('intern accountant') die de eindverantwoordelijkheid draagt voor de IAF.


Je bent verantwoordelijk voor het actueel houden van het deel van het gemeentebrede auditplan dat betrekking heeft op jouw onderdelen, en voor een belangrijk deel ook voor de uitvoering daarvan, met ondersteuning vanuit het auditteam en/of de organisatie. Hierbij werk je nauw samen met onze externe accountant. Je rol is veelal coördinerend en reviewend, maar daarnaast soms ook uitvoerend, met name waar het complexere zaken betreft. Gezien de huidige verdeling van aandachtsgebieden binnen het team zul je je in eerste instantie vooral bezig houden met processen en onderwerpen die spelen bij sectoren die zich met bedrijfsvoering en het fysieke domein bezig houden. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om -roulerend of op basis van interesse- ook andere onderwerpen op te pakken.
Verder ondersteun je vanuit je adviesrol op een deskundige, onafhankelijke en objectieve manier de controllers, P&C- en financiële functie en het management bij complexe strategische en beleidsvraagstukken op gemeentebreed en domeinniveau t.a.v. uiteenlopende beleidsterreinen en vakgebieden (accounting, auditing, bedrijfseconomie, governance, kwaliteit, financiële verslaglegging, risicomanagement, financiering, compliance, projectmanagement, fiscaliteiten, etc.).
Een ander belangrijk deel van het takenpakket betreft het mede invulling geven aan het verbeteren van de bedrijfsvoering, onder meer door het meehelpen in de veranderopgaven die voortvloeien uit de nadere invoering en invulling van het In Control Statement. Verder bestaat de mogelijkheid om naar behoefte en interesse andere taken op te pakken die zich voordoen bij de concernstaf.

  • Vragen?

Wie ben jij

Je bent een professional die zichzelf voortdurend uitdaagt, open staat voor ideeën van anderen en graag elke dag iets nieuws leert. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en tijdsdruk, hebt een rechte rug waar het gaat om integriteit, kunt goed samenwerken en bent flexibel in menselijke relaties.
Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je een aantal kwaliteiten meebrengt. Je hebt een WO werk- en denkniveau op basis van een relevante vooropleiding (bv. bedrijfseconomie of accountancy). Je hebt ruime ervaring (indicatie: meer dan 5 jaar) in accountantscontrole en adviseren in een (politiek) bestuurlijke omgeving. Ervaring in de publieke sector en bij gemeenten is een pre. Daarnaast doe je een postdoctorale- en praktijkopleiding Accountancy of heb je deze inmiddels afgerond. Als je bent ingeschreven als Registeraccountant (RA) bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is dat een duidelijke pre.

Waar ga je werken

Gemeente Leeuwarden is ambitieus als het gaat om de verbetering van de bedrijfsvoering. Dit betekent dat veel verlangd wordt van de interne auditfunctie, onder meer waar het gaat om het professioneel uitvoeren van controles, het op peil houden en uitbreiden van onze eigen kennis en kunde, en het adviseren van management, controllers en directie over het te doorlopen groeipad. Als onderdeel van de IAF kom je dus terecht in een omgeving waarin veel van je wordt gevraagd, zowel als accountant als adviseur, en waarin tegelijkertijd de kans wordt geboden om mee te groeien met de organisatie, de concernstaf en het team.
De interne auditfunctie is zoals vermeld centraal gepositioneerd bij de concernstaf. Je direct leidinggevende is op dit moment de concerncontroller. Omdat er recent een nieuwe missie en visie is opgesteld voor de concernstaf en er wordt onderzocht welke inrichting en aansturing hierbij passend is, kan het zijn dat dit in de toekomst verandert, hier wordt binnenkort een besluit over genomen. De functionele aansturing vindt plaats door de intern accountant.
Toelichting:
Op het gebied van bedrijfsvoering heeft de gemeente hoge ambities. De organisatie is ver gevorderd met de invoering van het 'three-lines-of-defence-model' en het invoeren van een 'In Control Statement' . De interne auditfunctie (IAF) van de gemeente is als derde verdedigingslinie gepositioneerd bij de concernstaf. We willen de IAF verder professionaliseren, zodat bv. ook de accountant kan steunen op ons werk. Verder willen we onze werkzaamheden uitbreiden van voornamelijk rechtmatigheids- en procescontroles, naar steeds meer andere typen audits en onderzoeken. Naast het controlewerk is advieswerk een belangrijk onderdeel, denk aan het adviseren over en bijdragen aan kwaliteitsverbetering van de bedrijfsvoering en het begeleiden van het traject naar een gemeentebreed In Control Statement. Hierbij is het een uitdaging om voortdurend te zoeken naar waar we de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren aan en voor de organisatie; gezien de veelheid van taken en complexiteit van de gemeente zijn niet alle adviezen meteen te realiseren. Ook goed te weten is dat we verder gaan onderzoeken welke synergie we kunnen bereiken in samenwerking tussen auditfunctie, controlfunctie en collega's die zich bezig houden met informatiebeveiliging en -beheer en privacy.

Wat bieden wij

  • Een flexibele werkweek van 32 - 36 uur met een uitstekende thuiswerkregeling binnen een maatschappelijk relevante organisatie;
  • Een salaris in schaal 12, maximaal € 6.777,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (CAO Gemeenten, 1-1-2024). Afhankelijk van je opleiding en ervaring hanteren we een aanloopschaal (schaal 11A);
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bruto per maand. Het IKB is te gebruiken voor vakantiegeld en bijvoorbeeld om jezelf een 13e maand uit te keren;
  • We investeren graag in je persoonlijk ontwikkeling door het bieden van diverse opleidingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact

De sluitingsdatum voor deze vacature is 22 mei 2024. De eerste gespreksronde staat gepland op vrijdagmiddag 31 mei 2024.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met: Sander Penninga via telefoonnummer .
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Karin Vink van het team werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, telefoonnummer (ook via WhatsApp bereikbaar).
De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInternal Auditor
Indicatie salaris (min – max]6777 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijleeuwarden.nl/vacatures/adviseur-audit-en-control/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.