Griffier de Rechtspraak 01-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Griffier de Rechtspraak 01-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Gerechtsjurist cluster Handel, Kanton & Insolventies Leeuwarden

Voor ons team Handel, Kanton & Insolventies in Leeuwarden zoeken wij een gerechtsjurist die ons team tijdelijk kan versterken i.v.m. zwangerschap van een collega. Dit in een organisatie met maatschappelijk impact met betrokken collega's. Lees dan snel verder.

Rechtbank Noord-Nederland: locatie Leeuwarden | Zaailand 102


HBO | WO

36 uur

Tijdelijk

€ 3.165,83 - € 4.440,57

Wat je gaat doen

Als gerechtsjurist bij cluster Handel, Kanton & Insolventies draag je bij aan een eerlijke en transparante rechtspraak. Je bent een volwaardige sparringpartner van de rechter en je geeft input gedurende het gehele procesverloop. Je levert een essentiële en waardevolle bijdrage aan de behandeling van zaken. Je bereidt zittingen voor, treedt op als griffier op zitting en werkt beschikkingen en vonnissen uit. Je verdiept je in de relevante jurisprudentie en wet- en regelgeving. Je vormt een juridisch oordeel over de zaak, zodat je tot een uitkomst komt die door jou voor partijen helder en juridisch houdbaar op papier wordt gezet. Daarnaast neem je deel aan jurisprudentie overleggen en cursussen.

Cluster Handel, Kanton & Insolventies
Het cluster Handel, Kanton & Insolventies behandelt handelszaken met een geldelijk belang vanaf € 25.000,-. Ook behandelt het cluster huur-, pacht-, arbeids- en consumentenkoopzaken en alle overige kantonzaken met een geldelijk belang tot € 25.000,-. De kort gedingen die betrekking hebben op de hierboven genoemde procedures worden door ons behandeld. Verder worden er zaken op het gebied van insolventie behandeld. Als gerechtsjurist houd je je bezig met de afdoening van veel voorkomende zaken en/of zaken van een gemiddelde complexiteit die zich niet lenen voor een standaardafdoening, met een belang tot
€ 25.000,-. Daarnaast ben je vraagbaak voor de junior gerechtsjuristen in het team en voor de administratieve ondersteuning.

Het team
Uiteraard doe je dit niet alleen. Het team bestaat uit enthousiaste (gerechts)juristen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Binnen ons team werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we ook belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal.

Wie zijn we?
Samen werken aan een rechtvaardige samenleving. Daar zetten zo'n 900 medewerkers van rechtbank Noord-Nederland zich dagelijks voor in. Vanuit onze zittingslocaties in Assen, Groningen en Leeuwarden behandelen we jaarlijks ongeveer 130.000 zaken. We leveren een belangrijke bijdrage aan eerlijke en transparante rechtspraak, ieder vanuit zijn eigen kracht en rol.
De rechtbank Noord-Nederland is een aantrekkelijke en interessante organisatie, waarbinnen mensen in uiteenlopende en veelzijdige functies werken. Iedereen kan en mag zichzelf zijn.

Wat we je bieden

We bieden je ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarom bieden we jou graag allerlei cursussen, workshops en trainingen aan. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld volgens de cao Rijk . Een paar punten op een rij:

 • een bruto salaris in schaal 9 (minimaal € 3.165,83 en maximaal € 4.440,57op basis van 36 uur) afhankelijk van je opleiding en werkervaring;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kan je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen, in vrije dagen omzetten of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen;
 • je krijgt een tijdelijk contract voor de duur van 6 maanden;
 • een goede pensioenopbouw volgens het ABP;
 • flexibiliteit kun je van ons verwachten. Dit zie je terug in een goede verlofregeling, flexibele werktijden en een flexibele werkplek;
 • een OV-chipkaart waarmee je gratis naar en van je werk reist;
 • teamuitjes en activiteiten van onze actieve personeelsvereniging;
 • een thuiswerkvergoeding en faciliteiten om thuis te kunnen werken, zoals een laptop en een smartphone.

Wat we van je vragen

Je hebt de opleiding rechten op hbo of universitair niveau afgerond en enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in het privaatrecht. Daarnaast bezit jij de volgende competenties:

 • Jij hebt een sterk analytisch vermogen. Tijdens het beoordelen van zaken kun jij hoofd- van bijzaken onderscheiden en je oordeel duidelijk formuleren. Je bent in staat om ingewikkelde materie te vertalen naar heldere, begrijpelijke vonnissen.
 • Je bent zorgvuldig, nauwkeurig en schrijft gemakkelijk en foutloos. Als gerechtsjurist schrijf je processen-verbaal, hiervoor moet je snel maar ook zeker correct Nederlands kunnen schrijven.
 • Jij kunt goed zelfstandig werken. Ondanks dat je in een team van gerechtsjuristen werkt, voer je veel werkzaamheden alleen uit. Je kunt goed plannen en weet de juiste prioriteiten te stellen. Uiteraard stem je je werk af met andere collega's.
 • Nieuwe procedures en werkwijzen maak je je snel eigen. Dit heb je o.a. geleerd tijdens je eerdere werkervaring. Daarnaast heb je affiniteit en kennis van handel- en kantonzaken.

Mocht het nodig zijn voor het goed uitvoeren van de functie, dan vragen we onze medewerkers een cursus Fries te volgen.

Interesse?

Wil je meer weten over onze organisatie en deze uitdagende functie? Neem dan ook gerust contact op met Hugo Kielman, teamvoorzitter, via telefoonnummer .JeJe kunt een uitgebreid functieprofiel opvragen via .

Ben je enthousiast over deze functie? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet vóór 16 mei 2024. En wie weet zien we elkaar snel. De sollicitatiegesprekken staan ingepland in week 21.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJurist
Indicatie salaris (min – max]1929 – 1929
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijderechtspraak.nl/vacature/gerechtsjurist-cluster-handel-kanton-insolventies-leeuwarden-1078020/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.