Junior Primair Engineer Alliander 28-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Junior Primair Engineer Alliander 28-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Junior Primair Engineer

Qirion Techniek Engineers Hbo Leeuwarden

Solliciteer voor 31 mei 2024

Primaire installaties voor energienetten. Als junior primair engineer help jij die ontwerpen. Met jouw technische kennis weet je wat er nodig is voor de bouw van bijvoorbeeld nieuwe middenspanningsruimtes. Zo help jij ons Nederland duurzamer te maken. Werk vanuit onze vestiging in Leeuwarden mee aan de energietransitie en ontwikkel jezelf als engineer. Dit betreft een functie voor minimaal 32 uur. Jij maakt het net professioneler bij Alliander.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou alsjunior primair engineer

Jij werkt aan de uitbreiding van bestaande installaties en complete nieuwbouwprojecten. Samen met collega-engineers, tekenaars en constructeurs ontwerp je de (primaire) installaties voor elektriciteitsnetten. De basis van je werkzaamheden wordt gevormd door je engineeringskennis op het gebied van de vermogens voerende componenten met een voltage niveau tussen de 10 kV en 150 kV en kennis van staalconstructies.Hiermee help je mee aan het bouwen van stations, middenspanningsruimtes en kabelverbindingen. Als discipline engineer ontwerp jij de primaire elektrische installaties, maak je specificaties en werk je deze uit in detail. Samen met je collega's stel je ontwerpen en bijbehorende begrotingen op die aansluiten bij het programma van eisen. Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als junior primair engineer werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • samenstellen van montagebestekken, het voorbereiden van uitbestedingen, het specificeren van uit te besteden werk.
 • begeleiden en beoordelen van offertes en uitbestedingstrajecten tot na de gunning.
 • (laten) ontwikkelen van materiaalspecificaties.
 • controleren op de resultaten (engineeringspakketten) van collega's.
 • aansturen van het engineeringswerk en de afstemming met andere disciplines.

Samen met het team, incl. project manager en site manager, zorg je ervoor dat je projecten met goede kwaliteit, binnen tijd en budget opgeleverd worden. Je wordt begeleid in je werkzaamheden door een senior primair engineer, samen zorg je voor de samenstelling van het engineeringspakket.

Jij maakt het net completer bij Alliander

W ist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander , Qirion , Qterra , Dep , Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van een grote club vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Qirion. Hier houd jij je bezig met de energie-infrastructuur en slimme energieoplossingen. Zo ontwerp, bouw en onderhoud je het hoogspanningsnet van vandaag en de toekomst.

Een mindset waarin alleen het beste goed genoeg is kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat. De afdeling Qirion Engineering bestaat uit betrokken en eerlijke collega's. Hier werken we met multidisciplinaire teams aan het ontwerpen en optimaliseren van hoogspanningsstations en verbindingen. Samen met het team zorg je ervoor dat je projecten met goede kwaliteit, binnen tijd en budget opgeleverd worden. Je wordt begeleid door een senior engineer.

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw verrassende invalshoeken? Klinkt goed! Zeker als je dit aanvult met:

 • een hbo-diploma werktuigbouwkunde, elektrotechniek of energietechniek.
 • enkele jaren werkervaring als engineer of in een vergelijkbare rol, bij voorkeur in de midden- en/of hoogspanning, maar ook als starter nodigen wij je uit om te solliciteren.
 • ervaring met projectmatig werken in multidisciplinaire projectteams.
 • Kennis van de Nederlandse taal.

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van € 3.809,47 tot € 5.442,10 bruto per maand (schaal 8).
 • elke maand bovenop je salaris, een individueel keuze budget (IKB) van 18% (fulltime) of 12,8% (parttime) van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantietoeslag. Je kunt dit bedrag uit laten betalen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook extra vrije dagen voor kopen. Jij kiest wat bij jou past.

 • 24,5 vakantiedagen per jaar, ruim aan te vullen met 35 dagen vanuit je IKB (op fulltime basis).

 • een eindejaarsuitkering in december van 6% van je jaarsalaris

 • het Duurzame Inzetbaarheidsbudget (DIB). Hiervoor krijg je € 500 euro per jaar en die kan je inzetten voor bijvoorbeeld arboproof thuiswerkmeubilair, loopbaanontwikkeling, vakliteratuur, sportabonnement of coaching.
 • een NS-Business Card, zodat je duurzaam kan reizen. Kom je met eigen vervoer? Dan krijg je een kilometervergoeding.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer via de sollicitatiebutton op deze vacature voor 31 mei 2024. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Een assessment of screening kan onderdeel uitmaken van jouw sollicitatieprocedure. In onze screeningsvoorwaarden je meer informatie. Meer weten over de functie-inhoud? Gerard Louwes, teamleider vertelt je hier meer over via of . Dan helpt , jou graag verder via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelEngineer Energietechniek
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/junior-primair-engineer/JR09527/?utm_medium=referral&utm_source=Moongro&utm_campaign=Moongro

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.