Juridisch Administratief Medewerker (Rolgriffier) de Rechtspraak 15-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Juridisch Administratief Medewerker (Rolgriffier) de Rechtspraak 15-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Juridisch administratief medewerker (rolgriffier)

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Team civiel recht Juridisch administratief medewerker (rolgriffier, schaal 7) 32-36 uur per week Leeuwarden

MBO

32 tot en met 36 uur

Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract

€ 2.734,10 - € 3.529,72

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Team civiel recht
Juridisch administratief medewerker (rolgriffier, schaal 7)
32-36 uur per week
Leeuwarden

Wie zijn wij?

Ons gerechtshof behandelt en beslist jaarlijks in ruim 25.000 hoger beroepszaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Bij ons hof werken ongeveer 525 collega's, onder wie 160 raadsheren. We zijn één hof met twee kantoorlocaties in Arnhem en Leeuwarden en drie zittingslocaties (Arnhem, Leeuwarden en Zwolle). Samen werken wij op hoog niveau aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep. Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We streven naar een hof met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega's die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren!

Voor de afdeling civielrecht zijn we op zoek naar een juridisch administratief medewerker (rolgriffier). Heb je interesse? Lees dan verder.

Wat ga je doen:

 • Wekelijkse verwerking van de hofrol (agenda van het hof) omtrent de nieuw aangebrachte zaken, arresten en het nemen van rolbeslissingen voor de lopende zaken;
 • Concipiëren (schrijven) van enkelvoudige zittingsarresten;
 • Paraferen van zaken voor heffing griffierecht en verwerking van de ontvangen griffierechten;
 • Administratie met betrekking tot deskundigenonderzoeken;
 • Diverse rolgriffie taken waaronder o.a. postverwerking, registratie nieuwe zaken, telefoon etc.

Wat bieden we je?

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. Wist je dat de Rechtspraak voor de tweede keer op rij verkozen is tot de Top 50 Favoriete Werkgevers ? We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu juridisch medeweker, raadsheer, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook maak je met jouw rol het verschil tussen recht en onrecht. Je krijgt daarnaast de gelegenheid om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Naast een functie vol uitdaging en een betrokken team, zorgen we natuurlijk ook voor goede arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn volgens de www.caorijk.nl .

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 7, maximaal € 3.529,72 bruto op basis van 36 uur. Per 1 juli gaat de nieuwe cao Rijk in en is het maximum € 3.879,75 op basis van 36 uur.

 • Je krijgt een jaarcontract; de intentie is deze hierna om te zetten in een vast dienstverband.

 • Naast je salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB, 16,37% van je bruto salaris, per juli wordt dit 16,5%). Je stelt daarmee een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Je kunt het budget laten uitbetalen, maar ook gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen. Bijvoorbeeld voor verduurzaming van je woning, het kopen van een fiets, of het volgen van een studie en per januari 2025 zélfs een gedeelte voor het afbetalen van een studieschuld.

 • Verlof van 144 uur en minimaal 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur. Daarnaast kun je uren bijkopen of compensatieverlof opbouwen. Wij vinden het namelijk net zoals jij belangrijk dat je in balans blijft.

 • De waarde die wij hechten aan in balans blijven komt ook tot uiting in onze cao. Zo zijn er uitgebreide regelingen in bijvoorbeeld het (betaald) ouderschapsverlof.

 • Je pensioen is goed geregeld via het ABP.

 • De Rechtspraak stimuleert reizen met het OV. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2 e klas). Met de fiets is natuurlijk nog beter! Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je van ons een hoge kilometervergoeding voor de gefietste kilometers. Je kunt je (elektrische) fiets veilig parkeren (én opladen) op het werk.

 • Ontwikkeling vinden wij belangrijk! Er zijn dan ook mogelijkheden in het kader van studiefaciliteiten..

 • Sinds dit jaar draait binnen een aantal gerechten binnen de Staat der Nederlanden de pilot voor het ruilen van feestdagen.

Wat we van je vragen:

 • Je bent klantgericht, zorgvuldig en gedisciplineerd en je kunt problemen goed analyseren;
 • Je hebt een goede inhoudelijke kennis van en ervaring met de werkprocessen, waaronder aandacht voor de doorlooptijden;
 • Je bent pro-actief, neemt rolbeslissingen en stemt regelmatig af met de rolraadsheren en het zittingsbureau;
 • Je bent stressbestendig, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je staat stevig in je schoenen en kunt tegen een stootje;
 • Je bent daarnaast een teamplayer, flexibel en je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt kennis van de regelgeving en (juridische) procedures bij administratieve zaakbehandeling;
 • Je bent digitaal vaardig en staat open voor innovatie;

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij het Hof Arnhem-Leeuwarden iets voor jou. Je kunt je interesse tot en met 22 mei 2024 kenbaar maken door je cv en motivatiebrief te sturen. De gesprekken vinden plaats op 28 mei 2024.

R.J.M. Timmer

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdministratief Medewerker
Indicatie salaris (min – max]2734 – 3529
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijderechtspraak.nl/vacature/juridisch-administratief-medewerker-rolgriffier-1081035/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.