POH-GGZ asielzoekerscentra Maandag 16-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. POH-GGZ asielzoekerscentra Maandag 16-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Over de functie

Wil jij als POH-GGZ bijdragen aan het welzijn van asielzoekers in Nederland en kun je ze zich hier thuis laten voelen? Dan past deze vacature tot POH-GGZ bij asielzoekerscentra bij jou! Wij zijn per direct op zoek naar een POH-GGZ of ervaren Psychiatrisch verpleegkundige die werkzaam wil zijn in Den Helder.

Sinds de zomer van 2021 is het aantal aanvragen voor asielopvang sterk toegenomen. Deze toename vraagt, naast meer voorzieningen rondom de opvang, ook om meer organisatie van zorg. Je bent als POH-GGZ bij deze huisartsenpraktijk voor asielzoekers verantwoordelijk voor de behandeling van psychische problemen binnen asielzoekerscentra. Tijdens je werkdag ben je ook preventief werkzaam met het versterken van de veerkracht van asielzoekers door middel van groepstrainingen. Je werkt signalerend bij psychische problemen en biedt kort- of langer durende begeleiding. Bij complexe problematiek verwijs je als POH-GGZ indien nodig door. Je werkt hierin onder andere samen met praktijkverpleegkundigen, huisartsen en doktersassistenten.

Je bent veelal zelfstandig werkzaam en vindt het fijn om veel verantwoordelijkheid te dragen. Tot slot vindt je het een leuke uitdaging om contact te leggen met mensen die de Nederlandse taal (nog) niet volledig beheersen. Uiteraard kun je in je werk gebruik maken van een tolk.

Kortom, je hebt lef en bent toe aan een unieke uitdaging in de zorg. 

Wat ga je doen?

 • Je voert intakegesprekken over de geestelijke gezondheidstoestand van patiënten, luistert naar hun zorgen en symptomen, en verzamelt relevante informatie om een ​​juiste diagnose en behandelplan op te stellen;
 • Je biedt psychologische ondersteuning door middel van kortdurende psychologische interventies, zoals counseling en psycho-educatie, om patiënten te helpen omgaan met emotionele problemen, stress, angst, depressie, en andere psychische klachten.
 • Je volgt de voortgang van de behandelingen op en past indien nodig de behandelplannen aan.
 • Je verstrekt patiënten en hun families informatie over geestelijke gezondheidsproblemen, behandelingsopties en beschikbare hulpbronnen. Je geeft ook advies over leefstijlveranderingen en zelfzorgtechnieken die de geestelijke gezondheid kunnen bevorderen.
 • Je werkt nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners om de zorg voor patiënten te coördineren. Ze kunnen doorverwijzingen regelen naar gespecialiseerde zorgverleners of instellingen indien nodig.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden POH-GGZ een bruto maandsalaris van tussen de €3791,60 en €4962,10 bruto per maand o.b.v. 40 uur;
 • De mogelijkheid tot het werken van regelmatige diensten en de vrijheid om je voorkeur in werkdagen aan te geven
 • Wij vergoeden alle reiskosten van € 0,23 per kilometer of je ontvangt van ons een leaseauto;
 • Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Bij ons kun je gratis inhoudelijke trainingen en cursussen volgen via de Maandag® Academy;
 • Opbouw van vakantiegeld en vakantie dagen.

Naast al deze praktische zaken ondernemen we eens in het half jaar een leuke groepsactiviteit! Zien we je daar?

Functie eisen

 • Je bent in het bezit van diploma POH-GGZ, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige of je bent basis psycholoog;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in een huisartsenpraktijk of binnen de GGZ;
 • Je bent bereid om vanaf jouw woonplaats maximaal een uur te reizen naar de nabije AZC's;
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar;
 • Een rijbewijs B. 

Over het bedrijf

Je gaat voor een langere periode werken bij een organisatie die de de huisartsenzorg binnen AZC's verzorgt. Zoals eerder toegelicht is er een enorme toestroom aan asielzoekers in Nederland. Met deze groei hebben zij veel nieuwe collega’s verwelkomd. Het enthousiasme van de collega’s en de toewijding waarmee ze samenwerken om het werk voor de asielzoekers te realiseren, is geweldig. Voor het komende jaar wordt opnieuw een stijging van het aantal asielzoekers verwacht. Daarom bereiden ze zich ook voor op verdere uitbreiding. Werken binnen deze huisartsenpraktijk betekent een unieke werkervaring. Je komt diverse problematiek tegen en je werkt veel samen met andere collega's.

Na een gesprek op het kantoor bij Maandag® ga je op een introductiedag bij deze organisatie. Hier kun je door middel van speeddates met collega's kennismaken met het werken bij deze organisatie. Op deze manier kun je goed inschatten of dit de vervolgstap is die jij in je carrière wilt maken!

Over Maandag®

Bij Maandag® werken we elke dag hard om mensen met werk te verbinden waar ze zin in hebben en zin in houden. Dat is werk dat past bij hun capaciteiten, ambities en voorkeuren. Werk waarin ze hun talenten kunnen benutten en ontwikkelen, dat voldoende uitdaging en afwisseling biedt. En in een omgeving die voldoende inclusief, divers en sociaal is. Want alleen dan brengen mensen elke dag weer frisse energie mee naar de werkvloer. Hebben ze zin om dingen aan te pakken. En krijgen ze dingen gedaan. Want: wie houdt van zijn of haar werk heeft altijd zin in maandag. 

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de POH-GGZ asielzoekerscentra die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPoh Ggz
Indicatie salaris (min – max]3791 – 4962
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)16 – 36
Contactgegevenskirsten.vanderpol@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108180759?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.