Systeemtherapeut Fier 24-05-2024

  1. Vacatures Winsum
  2. Systeemtherapeut Fier 24-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Systeemtherapeut Residentieel Team

Ben jij degene die zich altijd inzet voor de beste zorg? Fier zoekt een enthousiaste systeemtherapeut, die gespecialiseerd is in het werken met kinderen, jeugd en/of jongvolwassenen. Interesse? Lees snel verder!

Vestiging Leeuwarden, team Residentieel

Je komt te werken in een multidisciplinair team, bestaande uit een psychiater; psychotherapeut;; gz-psychologen en piog's; verpleegkundigspecialisten; systeemtherapeut in opleiding; psychologen; orthopedagogen; vaktherapeuten en allround behandelaren, allen gespecialiseerd en voortdurend in ontwikkeling. We werken integraal samen met verwijzers en ketenpartners om de zorg voor cliënten en veelal kwetsbare gezinnen zo compleet en integraal mogelijk te organiseren. Onze specialistische zorg, advies, begeleiding en behandeling is altijd op maat, van enkelvoudig tot zeer complex, van acuut tot langdurig.

Team Residentieel bestaat uit een twintigtal enthousiaste en betrokken behandelaren Vanuit dit team bieden wij in vaste kernteams behandeling aan cliënten die bij ons residentieel zijn opgenomen. De systemische visie hierin is van essentieel belang. Iedere groep heeft een eigen expertise, zoals eergerelateerd geweld; tienermoeders; mensenhandel. Belangrijke expertises binnen de residentiële groepen van Fier zijn kennis van hechtingsproblematiek, geweld in afhankelijkheidsrelaties, trauma en intergenerationele problematiek.

Naast de werkzaamheden binnen team Residentieel zijn er binnen Fier veel andere mogelijkheden. Zo kun je deelnemen aan verschillende expertisegroepen of werkgroepen, passend bij je interesses en expertise. Binnen Fier werken meerdere systeemtherapeuten waarmee overleg en intervisie is.


Systeemtherapeut bij Fier

In de functie van systeemtherapeut werk je met gezinnen waarin o.a. sprake is (geweest) van geweld, verwaarlozing en misbruik. Onze cliënten hebben voornamelijk te maken met trauma gerelateerde klachten.

In het integrale team voer je systeembehandelingen uit, doe je systeemonderzoek en pleeg je interventies ten behoeve van het systeem. Als systeemtherapeut praat je zowel met ouders als met kinderen en jongeren over onder andere de veiligheid en het geweld. Uitgangspunt is om ouders/opvoeders en/of belangrijke anderen bij de hulpverlening te betrekken. Je bent daarnaast een belangrijke sparring-partner voor de collega behandelaren op de groep.
Als systeemtherapeut ben je onder meer verantwoordelijk voor:

· Het voeren van behandel-/systeemgesprekken, observaties binnen het systeem en systeemdiagnostiek;
· Het stellen van doelen met de aangemelde cliënt en belangrijke naasten;
· Het leveren van bijdrage aan veiligheidsplannen;
· Het bieden van gezins- en groepsbehandelingen;
· Meedenken met de coördinatie binnen het (zorg)systeem rondom het gezin, met de mentor als regiehouder;
· Het uitvoeren van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire team;
· Advies geven over passende bejegening voor het pedagogisch leefklimaat;
· Mede regie nemen en houden bij externe overleggen.

Fier zoekt

Een systeemtherapeut met bij voorkeur enkele jaren werkervaring. Je hebt een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut met lidmaatschap van de NVRG en je hebt een SKJ inschrijving in het beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals of bent in het bezit van een BIG registratie en/of ZPM registratie.
Ben je in opleiding tot systeemtherapeut en heb je interesse? Zoek dan vooral het contact! Samen kunnen we de mogelijkheden onderzoeken. Fier denkt graag met je mee en kan intern werkbegeleiding bieden door ervaren systeemtherapeuten.

Als systeemtherapeut (i.o.) heb je ervaring en affiniteit met het behandelen van trauma en veiligheid. Je hebt lef én compassie voor onze doelgroep. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en je vindt het leuk om systematisch mee te denken met collega's. Verder ben je:

· Betrouwbaar;
· Energiek en enthousiast;
· Flexibel en collegiaal;
· Doelgericht.

Wat kunnen wij jou bieden?

Fier is een organisatie met ambitie. Verantwoordelijkheid nemen én je (pro)actief inzetten zijn onlosmakelijk verbonden aan werken bij Fier. Dit vraagt flexibiliteit en inzet van jou. Je krijgt er een prikkelende werkomgeving voor terug die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Fier heeft een uitgebreid intern en extern scholingsprogramma. Bovendien bouw je een loopbaanbudget op over je salaris wat je kunt inzetten voor jouw (professionele) ontwikkeling.
Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Sociaal Werk. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring. De functie van systeemtherapeut is geschaald in schaal 10 (min. €4.203,- en max. €5.483,- o.b.v. 36 uur).

Bij ons mag je jezelf zijn. Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijke waarden in ons team. Er is veel passie, hoop en enthousiasme bij Fier. We geloven namelijk echt in wat we doen. Onze behandelingen en aanpak zijn continu in ontwikkeling, zoals ook jij je continu kunt ontwikkelen binnen Fier. En ben je dan ook nog een beetje gek en eigenwijs? Welkom bij Fier!

Neem dan contact op met via .

Meer weten over Fier, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.fier.nl/over-fier of lees het Fier magazine: www.fier.nl/magazine . Benieuwd naar je collega's en cliënten bij Fier? Lees onze verhalenserie #wijzijnfier.

Ook het bekijken waard: de aflevering van het tv-programma Five Days Inside over Fier.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSysteemtherapeut
Indicatie salaris (min – max]4203 – 5483
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijfier.nl/vacaturebeschrijving/systeemtherapeut-residentieel-team

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.