Teammanager gebiedsontwikkeling Veenweide Van Dijk Employment Services 29-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Teammanager gebiedsontwikkeling Veenweide Van Dijk Employment Services 29-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Bedrijfsomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de regie op en de strategische richting van het nieuwe, gedigitaliseerde portfoliomanagementproces bij een hoogheemraadschap in omgeving Utrecht.

Waar kom je terecht?

Dit hoogheemraadschap in de regio Utrecht is op zoek naar een kwartiermaker portfoliomanagement voor de afdeling Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Bij deze organisatie werken 600 enthousiaste en betrokken professionals aan veilige dijken, droge voeten en schoon water.

De afdeling Informatiemanagement en Automatisering (I&A) werkt met 80 medewerkers aan de verbetering van de dienstverlening, de aansluiting bij de behoeften van de organisatie en de professionalisering en wendbaarheid op basis van agile werken. Sinds dit jaar heeft het management voor het eerst een i-portfolio vastgesteld, met daarin de geprioriteerde projecten en de sturing daarop. Dit was een lastig proces en het portfoliomanagementproces loopt nog niet soepel.

In de rol van kwartiermaker help jij bij een duidelijke vervolgstap in het portfoliomanagementproces. Samen met informatiedeskundigen zorgen jullie niet alleen voor meer volwassenheid in het proces, maar ook voor de optimalisering van tooling en verbetering in hoe de organisatie met het proces omgaat. Je zet een strategische richting uit en houdt daarbij de digitale transformatie als uitgangspunt.

Wat ga je doen?

 • Je voert regie op het portfoliomanagementproces, waarbij je verschillende (project)voorstellen beoordeelt en prioriteert.
 • Je zorgt voor de verbinding tussen de geprioriteerde (project)voorstellen, het informatiebeleidsplan, de visie Digitale Transformatie, de architectuur, het sourcingsbeleid en het bestaande IT-landschap.
 • Je evalueert de toegevoegde waarde van het huidige portfolio en bepaalt de toegevoegde waarde van nieuwe ontwikkelingen.
 • Je verzorgt de strategische besluitvorming op MT-niveau en rapporteert over de voortgang van alle projecten.
 • Je ondersteunt de afdeling I&A bij het plannen van de beschikbare capaciteit.
 • Je onderhoudt contacten met de verschillende businessdomeinen en houdt daarmee zicht op ontwikkelingen. Relevante ontwikkelingen vertaal je naar het portfolio.
 • Je adviseert en ondersteunt productowners bij de ontwikkeling van hun IT-dienst.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt minimaal hbo/wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als (agile) portfoliomanager.
 • Je hebt aantoonbare kennis in het domein portfoliomanagement, bijvoorbeeld met P3M3, MoP of SAFe.
 • Je hebt aantoonbare kennis met projectmanagementstandaarden, bijvoorbeeld met PRINCE2, IPMA of PMI en agile-methodieken als scrum en Kanban.
 • Je hebt ervaring met werken onder IT architectuur.
 • Je hebt ervaring met het inzichtelijk maken en doorrekenen van scenario’s voor het hoger management.

Wensen

 • Je hebt ervaring met Microsoft Azure DevOps.

Kenmerken

Parttime/Fulltime: 32-36 uur

Looptijd: per 1 juli aanstaande voor 6 maanden, met een optie tot verlenging van 3 x 6 maanden.

Locatie: omgeving Utrecht

Gesprek: woensdag 5 juni en woensdag 12 juni.

Solliciteer nu!

Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór dinsdag 4 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240503.

Functie-eisen

-

Sollicitatieprocedure

Waarom kiezen voor Van Dijk?

Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProjectleider Gebiedsontwikkeling
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensinfo@vandijkwerkt.nl , 078-6549060 https://vandijkwerkt.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directonbekend

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.