Integraal Projectmanager IPM Alliander 15-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Integraal Projectmanager IPM Alliander 15-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Logo AllianderLogo Alliander

Integraal Projectmanager IPM bij netuitbreidingsprogramma NuLelie

Liander Techniek Projectmanagers Hbo Leeuwarden

Solliciteer voor 29 mei 2024

Een baan met veel verantwoordelijkheid. Een baan waarbij je werkt aan de energie van vandaag en morgen. Én een baan waar jij het verschil maakt bij grootschalige projecten in het programma Netuitbreiding NuLelie. Als integraal projectmanager IPM bij netuitbreidingsprogramma NuLelie zorg jij vanuit Leeuwarden én vanaf de samenwerklocatie met de aannemer voor de uiteindelijke realisatie van het werk. Jij maakt het net interessanter bij Alliander en dat kan vanaf 32 uur per week.

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als integraal projectmanager IPM bij netuitbreidingsprogramma NuLelie

Je bent als integraal projectmanager eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden (ontwerp, voorbereiding, realisatie en nazorg) die deel uitmaken van jouw projecten en het aanleggen van nieuwe middenspanningsnetten. Jij geeft functioneel leiding aan de ongeveer 8 IPM-teamleden en indirecte teamleden uit andere bedrijfsonderdelen en de aannemer, om samen de afgesproken resultaten te behalen.

Je werkt tijdens de ontwerpfase in het bouwteam samen met de perceel aannemer; in de uitvoering beheers je samen met je team het uitvoeringscontract wat met de perceel aannemer is overeengekomen. Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als projectmanager IPM netuitbreidingsprogramma NuLelie werk jij hieraan mee.

Zo ben jij bezig met het:

 • opstellen van projectplannen.
 • aansturen van IPM-team en Bouwteam.
 • zorgdragen voor de totstandkoming en uitvoering van de projectopdrachten conform de projectplannen.
 • zorgen voor de prioritering van werkzaamheden en sturen op het bereiken van de projectresultaten binnen de gestelde eisen op basis van tijd, geld en kwaliteit.
 • aandragen van risico's over jouw vakgebied.
 • afstemmen met in- en externe stakeholders wanneer scopewijzigingen ontstaan, waar nodig in afstemming met de opdrachtgever.
 • beoordelen van ingediende ontwerpstukken, uitvoeringsplannen en offertes
 • opstellen van project voortgangrapportages

Jij maakt het net completer bij Alliander

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Liander. Hier ben jij medeverantwoordelijk voor het beheer, en onderhoud en uitbreiding van energienetten zoals elektriciteit en gas. Dat regel je met zo'n 3.000 collega's. Zo leveren wij energie aan huishoudens, bedrijven en andere klanten.

De drive om te ontdekken wat allemaal mogelijk is, kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft jou dat.

De afdeling Grote Werkpakketten bestaat uit gezellige en sociale collega's. Je werkt in het programmateam NuLelie en vormt samen een team met de technisch manager, omgevingsmanager, manager projectbeheersing en contractmanager. Binnen het programma NuLelie worden grootschalige uitbreidingen aan het elektriciteitsnet gerealiseerd in de regio Friesland en de Noordoostpolder. Samen met jouw team nemen jullie afgewogen besluiten over je projecten. Ieders inbreng is even belangrijk en samen hak je knopen door. Afhankelijk van de omvang van het werk bestaat het team uit collega's met ondersteunende rollen.

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw begrip voor de gebruikers.

Klinkt goed! Zeker als je dit aanvult met:

 • hbo-werk- en -denkniveau.
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring en ervaring met projectmanagementmethodes en -technieken, waaronder IPM (integraal projectmanagement).
 • ervaring met infrastructurele projecten.
 • leidinggevende vaardigheden.
 • affiniteit met de energie- en/of inframarkt en/of civiele techniek.

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • een salaris van maximaal € 7.079 bruto per maand (schaal 10).
 • op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je brutojaarsalaris, dit is inclusief ADV. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8% IKB-budget. Jij bepaalt of je die voor onder andere extra vrije dagen of extra salaris gebruikt.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
 • een Duurzame Inzetbaarheidsbudget van € 500 per jaar. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld je sportabonnement of coaching. Maar ook voor arboproof thuiswerkmeubilair, loopbaanontwikkeling of vakliteratuur.
 • een pensioenopbouw bij ABP, speciaal voor de overheid en het onderwijs. Wij betalen 70% van jouw pensioenpremie.

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden .

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer via de sollicitatiebutton op deze vacature. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons.

Een assessment of screening kan onderdeel uitmaken van jouw sollicitatieprocedure. In onze screeningsvoorwaarden je meer informatie. Meer weten over de functie-inhoud? Marcel Kievit, programma manager vertelt je hier meer over via . Dan helpt van den Beuken, corporate jou graag verder via .

van den Beuken

Telefoonnummer:

Hoe kan ik je verder helpen?

Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Bel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProjectleider Bouw
Indicatie salaris (min – max]7079 – 7079
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.alliander.com/vacature/integraal-projectmanager-ipm-bij-netuitbreidingsprogramma-nulelie/JR11686/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.