Projectleider funderingsaanpak Veenweide Yacht 27-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Projectleider funderingsaanpak Veenweide Yacht 27-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Bedrijfsomschrijving

Bij Yacht liggen er talloze mogelijkheden voor je open:

Als je bij Yacht in dienst komt en verschillende projecten uitvoert bij onze opdrachtgevers, profiteer je van een uitstekende CAO met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van de functie behoort een lease-auto zelfs tot de mogelijkheden. Maar wat minstens zo interessant is, zijn de ontwikkelingsmogelijkheden die je krijgt. Leerzame projecten worden aangevuld met opleidingen en cursussen, omdat we bij Yacht het belang van voortdurende persoonlijke groei erkennen.

Heb je liever een direct dienstverband bij onze opdrachtgevers? Dat is ook mogelijk, aangezien werving en selectie een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening vormt. Benieuwd? Ik vertel je graag meer.

Lees meer over werken bij Yacht Engineering via deze link: https://www.yacht.nl/professionals/vakgebieden/engineering/construction-infrastructure

Waarom kiezen voor Yacht?

Uitdagende opdrachten bij vooraanstaande organisaties, een uitgebreid netwerk en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen: dat zijn de voordelen van werken bij Yacht. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. Samen zoeken we naar opdrachten die bij jou passen en helpen we je om je ambities waar te maken. Dit doen we onder andere door middel van opleidingen en coaching. Bovendien nodigen we je uit voor interessante bijeenkomsten, kennissessies en inspirerende uitjes. Bij Yacht heb je ook toegang tot een netwerk van duizenden professionals die graag hun kennis met jou delen.

Functieomschrijving

Provincie Fryslân

Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Het Friese Veenweidegebied

It Fryske Feanweidegebiet

Goed en veilig wonen is van vitaal belang voor het welzijn van mensen, maar in het Friese Veenweidegebied wordt men al decennialang geconfronteerd met ernstige bodemdaling door veenoxidatie. Deze bodemdaling, samen met droogte, veroorzaakt dringende problemen met woningfunderingen op het platteland van Friesland. Het algemeen bestuur van het Wetterskip en Provinciale Staten van Fryslân hebben vorig jaar gezamenlijk besloten om woningeigenaren met funderingsproblemen te ondersteunen binnen het bredere Veenweideprogramma, dat gericht is op het aanpakken van de oorzaken van bodemdaling.

Een functie met impact

In funksje mei impact

De Funderingsaanpak rust op een gedeelde morele verantwoordelijkheid, waarbij overheden woningeigenaren ondersteunen met cruciale elementen zoals informatievoorziening, funderingsonderzoek, opstellen van schadeherstelplannen, financieringsmogelijkheden en bijdragen aan de kosten van schadeherstel. De regionale en lokale overheden in Friesland doen een beroep op steun van het Rijk, gezien de omvang, complexiteit, schaal en de aanzienlijke maatschappelijke kosten van het probleem.

Tussen de acht- en twaalfduizend woningen in het Friese veenweidegebied lopen risico op funderingsschade, een probleem dat een nauwkeurigere aanpak vereist om de omvang ervan te verminderen. Momenteel bevinden zich dertien woningen in een dusdanig urgente staat dat ze op korte termijn als onveilig kunnen worden beschouwd. Het is van essentieel belang dat de overheid snel ingrijpt om verdere escalatie te voorkomen. De Friese overheden bundelen daarom hun krachten en investeren meer dan €14 miljoen (2023-2030) via het Veenweideprogramma. Wil jij je kennis en expertise ook inzetten voor deze belangrijke maatschappelijke uitdaging?

Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Het Veenweideprogramma-team, bestaande uit ongeveer 50 leden van negen Feangreide-overheden, de landbouwsector en de natuur- en milieusector, biedt een levendige kennisuitwisseling. Binnen het compacte regieteam Funderingen, bestaande uit 10 nauw samenwerkende collega’s, heb je flexibiliteit om op verschillende locaties te werken. Het regieteam wordt geleid door de projectleider en is gericht op het aanpakken van deze maatschappelijke uitdaging.

De samenwerking met het regieteam Funderingen is van cruciaal belang, want we staan aan het begin van de aanpak van een omvangrijk funderingsprobleem. Het succes van de regionale aanpak hangt af van de faciliteiten die het Rijk wel of niet beschikbaar stelt. Dit vereist samen met je het team een proces van pionieren, bijstellen en afstemmen, waarbij voortdurend de juiste keuzes gemaakt moeten worden. Deze keuzes moeten zowel resultaatgericht zijn als bestuurlijk, ambtelijk en politiek gedragen worden door de negen betrokken overheden. Tevens moeten ze afgestemd worden met verschillende beleidsvelden, zoals subsidiezaken, juridische zaken, omgevingszaken en bestuurszaken.

Als projectleider:

 • Ben je verantwoordelijk voor alle projectmatige aspecten;
 • Draag je zorg voor het beheer van geld, planning, inhoud, communicatie, dossiervorming en rapportage over de integrale voortgang;
 • Neem je beslissingen binnen bestuurlijke en ambtelijke kaders;
 • Leg je verantwoording af over planning, keuzes, resultaten en financiën aan ambtelijke opdrachtgevers van provincie, Wetterskip en veenweidegemeenten;
 • Rapporteer je aan het regieteam Veenweideprogramma en het bestuurlijke overleg Funderingen c.q. het Bestuurlijk Overleg Feangreide;
 • Geef je leiding aan het regieteam (projectteam i.o.) Funderingen;
 • Ben je bereid om deelprojecten en lobbyactiviteiten op te pakken indien nodig.
Functie-eisen

Wie ben jij?

Wa bist do?

We zoeken een zelfstandige teamspeler met een open communicatieve houding, integrale blik en sterke persoonlijkheid. Jouw professionele, verbindende en resultaatgerichte aanpak is essentieel. Je begrijpt dat funderingsproblemen een flexibele aanpak vereisen en bent actief betrokken bij inwoners en externe professionals. Je bent in staat om overzicht te creëren, prioriteiten te stellen en samen te werken met diverse collega's en partners. Daarnaast draag je bij aan het versterken van het team, waarbij het team als geheel wordt gezien als het gezicht van de funderingsaanpak. Hiernaast breng je mee:

·        Een relevante opleiding op hbo/wo-niveau;

·        Het vermogen om verbindingen te leggen tussen bestuur, ambtelijke organisatie en externe partijen, waarbij inzicht in en gevoel voor de onderlinge ambtelijke, bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen essentieel is;

·        Aantoonbare ervaring met het leiden van projecten, bij voorkeur binnen de overheid;

·        Ervaring met projectmatig werken in een programmatische samenwerkingscontext. 

Arbeidsvoorwaarden

Primaire arbeidsvoorwaarden

Een bruto maandsalaris marktconform CAR-UWO (schaal 11 afhankelijk van je kennis en ervaring max. € 5725,-) 

Je krijgt dus:
 • 12 x je maandsalaris
 • Een 13e maand die periodiek naar rato wordt uitgekeerd
 • 8,33% vakantiegeld berekend over 12 maandsalarissen

Contractvorm

 • Minimaal een jaarcontract, waar we graag toewerken naar een onbepaalde tijdscontract
 • Je krijgt altijd 100% van jouw salaris betaald gedurende jouw arbeidsovereenkomst

Secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Pensioen Plus regeling (opbouw vanaf dag 1)
 • Jaarlijks netto €3500,- opleidingsbudget
 • Netto €750,- om jouw thuiswerkplek in te richten
 • Mogelijkheid tot bonussen
 • 25 vakantiedagen per jaar o.b.v. 40 uur
 • Reiskostenvergoeding
 • Thuiswerkvergoeding

Meer weten over jouw mogelijkheden bij Yacht?

​​​​​​​Plan dan een vrijblijvende online kennismaking via: https://calendar.app.google/bKExgPekCYJf4GZv8 

Of stel je vragen per email caspar.van.sliedregt@yacht.nl of telefoon (06-13076423)

Of je nu als zelfstandige (ZZP'er) aan de slag wilt of via detachering bij Yacht, wij bieden je de mogelijkheid om deze uitdagende rol te vervullen. Bij Yacht krijg je niet alleen de kans om je professioneel te ontwikkelen, maar ook om deel uit te maken van een hecht en deskundig team. Wij geloven in jouw potentieel en bieden geweldige kansen om je carrièredoelen te verwezenlijken."

Wil je als ZZP-er aan de slag? Schrijf je dan snel in via het yacht freelance platform en reageer op deze opdracht. https://yachtfreelance.talent-pool.com/

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProjectleider Bouw
Indicatie salaris (min – max]5725 – 5725
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevenstom.van.den.eijnde@yacht.nl , 06-82294854 onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://easyapply.jobs/r/zkpkroz21ZChhz2hRXkJ

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.