Psychiater GGZ Friesland 06-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Psychiater GGZ Friesland 06-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Psychiater Frans Psychiater Ontw Stoorn Drachten

Psychiater - IHT Team

WO

24 - 36 uur

Locatie Drachten

Sluitingsdatum: 2 juni 2024

Geplaatst op: 30 april 2024

Je nieuwe functie

Als Psychiater binnen het Intensive Home Treatment Team, oftewel IHT Team, ben jij de deskundige op het gebied van diagnostisch onderzoek, farmacotherapie, psychotherapie en crisisbeoordelingen. Jij kunt als geen ander voorzien in de hulpvraag van de patiënten. Samen met je collega regiebehandelaren ben je verantwoordelijk voor het uitzetten van de juiste behandeling en beoordeel je acute en complexe hulpvragen. Je denkt mee over behandelzaken en bevordert daarmee de optimale kwaliteit van de zorg. Je werkt in een multidisciplinair crisisteam die korte lijnen heeft met andere teams binnen GGZ Friesland zoals de HIC Kliniek, FACT teams en andere zorgaanbieders.

Je bent verantwoordelijk voor alle zaken rondom de kortdurende crisisbehandeling van jouw cliënten, zowel in de eigen omgeving als tijdens de dagbehandeling op onze locatie in Drachten. De doelstelling van het IHT Team is het voorkomen van klinische opname. Indien een opname niet te voorkomen is dan zorgt het IHT Team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Het gedrag van onze cliënten is soms onvoorspelbaar. Juist in deze kritieke fase van iemands leven kan jij als specialist een wezenlijk verschil maken.

Wat staat je te wachten

 • Professionele ondersteuning, samenwerking, verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je te focussen op zorgvernieuwingen binnen de SGGZ
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ Medisch Specialisten
 • Persoonlijk opleidingsbudget van €5.500,- per jaar
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Maandelijks een arbeidsmarkttoeslag van max. 10% van je bruto maandsalaris
 • Een dynamische werkomgeving waarin je nooit van tevoren weet hoe je dag er uit zal zien vanwege crisisbeoordelingen, waarbij je als regiebehandelaar paraat staat om het voortouw te nemen in complexe situaties
 • Je krijgt de mogelijkheid om te participeren in wetenschappelijk onderzoek
 • Gepassioneerde teams met een ontwikkelingsgerichte mindset binnen een organisatie met veel expertise en opleidingsmogelijkheden

Jouw inbreng

 • Je bent BIG geregistreerd als Psychiater
 • Je durft buiten de kaders te denken om cliënten in een crisissituatie te behandelen en te begeleiden
 • Je neemt graag het voortouw en beschikt over kwaliteiten om je collega's te inspireren en te coachen
 • Je levert een actieve bijdrage aan de opleiding en begeleiding van de Arts in opleiding tot Specialist
 • Jouw scherpe blik draagt bij aan de hoge kwalitatieve standaarden binnen het team
 • Innovatie en verandermanagement vormen een belangrijk onderdeel van je functie om ontwikkeling binnen het team te bevorderen

Over je nieuwe team

Als Psychiater bij het IHT Team kom je te werken in een multidisciplinair team in Drachten. Het team bestaat uit een GZ psycholoog, Systeemtherapeut, Verpleegkundigen, Artsen, Verpleegkundig Specialist, SPV-en, Vaktherapeuten en Co-assistenten. Deze mix van medewerkers zorgt voor de juiste mix van kennis, expertise en ervaring. Gezamenlijk dragen wij zorg voor circa 60 tot 80 cliënten. Hierbij biedt het IHT Team de eerste crisisinterventie, dragen wij samen met de cliënt en anderen bij aan de behandeling van de persoon in crisis middels huisbezoeken, acute dagbehandeling, crisisbeoordelingen en interventiegesprekken.

Naast de goede samenwerking binnen het team zijn we ook nauw verbonden met de andere teams binnen GGZ Friesland en met alle SGGZ aanbieders in de regio. Zo kunnen we snel schakelen, staan we klaar om in te springen in onverwachte situaties en kunnen we zorg op maat leveren. We maken gebruik van elkaars expertise en vullen elkaar aan. Gezamenlijk kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren in een crisisperiode in iemands leven. We zijn laagdrempelig naar aanbieders om ons heen en zijn trots op wat wij doen, maar bovenal vinden we het uitdagend en betekenisvol werk.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Bel, mail of app ons!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over GGZ Friesland? Bel, mail of app , Kwartiermaker Recruitment en Retentie via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPsychiater
Indicatie salaris (min – max]5500 – 5500
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggzfriesland.nl/vacatures/psychiater-iht-team

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.