Teamleider Inkomensheffing Belastingdienst 27-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Teamleider Inkomensheffing Belastingdienst 27-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Teamleider inkomensheffing en dienstverlening Leeuwarden

 • Reageer t/m 13 juni 2024

Overleg collega's met laptop en ipad's op tafel

In jouw rol van teamleider bij MKB Leeuwarden geef je leiding en richting aan ongeveer 25 medewerkers van het team inkomensheffing en het team dienstverlening. Je sluit aan bij de strategie van de Belastingdienst en werkt binnen de kaders van de doelstellingen die we de komende jaren met z'n allen willen én moeten halen.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Je komt terecht in een dynamische omgeving. Er vinden continu veranderingen plaats en medewerkers moeten hun werkzaamheden steeds op een andere manier verrichten. Dat is soms leuk, soms spannend, meestal lastig, maar altijd noodzakelijk. Jij bent degene die hen daarin begeleidt, coacht en ervoor zorgt dat zij hun werkzaamheden optimaal en eenduidig kunnen blijven uitvoeren. Met het oog op het resultaat, zonder de relatie uit het oog te verliezen. Je focust op de realisatie van de productiedoelstellingen en de begeleiding van jouw team. Je bent zichtbaar aanwezig, een rots in de branding en koersvast in een proces dat voortdurend in beweging is. Jouw medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht en zij werken gemotiveerd om resultaten te behalen. Jouw relativeringsvermogen en interesse in de mensen en hun werkzaamheden helpen je in deze rol. Ook ga je verder vorm en inhoud geven aan de portefeuille dienstverlening.

Een bijzondere baan, omdat...

 • De Belastingdienst vernieuwt, en dat gebeurt stap voor stap.
 • Je werkt in een dynamische omgeving.
 • Je een zichtbare rol met impact hebt voor je teamleden.Overleg collega's op kantoor

"Medewerkers het beste uit zichzelf laten halen en ondersteunen bij hun ontwikkeling, dat vind ik het belangrijkste in mijn werk. Daarnaast zorgen we als team dat we onze doelstellingen halen en klantgericht werken ", Koos, Teamleider Inkomensheffing

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau op fiscaal, bestuurskundig of een ander relevant gebied.
 • Je hebt bij voorkeur minstens drie jaar leidinggevende ervaring aan medewerkers van verschillende (opleidings)niveaus.
 • Je bent als gedreven coach zichtbaar aanwezig en koersvast bij dynamische ontwikkelingen.
 • Je bent aantoonbaar succesvol in het leiden van een team of organisatieonderdeel in een veranderende organisatie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de fiscale en toezichtprocessen, of je bent gemotiveerd om je deze kennis eigen te maken.

 • De afdeling - Directie Midden- en Kleinbedrijf

  Toon inhoud van

  De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

  • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
  • Deskundige en persoonlijke ondersteuning
  • Effectief toezicht en fraudebestrijding
  • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

  De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

  Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 18 juni in de ochtend vinden de selectiegesprekken plaats.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

 • 3. Sollicitatiegesprek
 • 4. Assessment
 • 5. Arbeidsvoorwaarden

Neem contact op met , Regiodirecteur MKB

 • Contact via Whatsapp:

 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • Personeel en organisatie
 • € 3.662,- / € 5.586,- bruto p.m.
 • Leeuwarden

 • Reageer t/m 13 juni 2024

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau

Schaal 11

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3662 – 5586
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/teamleider-inkomensheffing-en-dienstverlening-leeuwarden-e4234

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.