Controlemedewerker Belastingdienst 15-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Controlemedewerker Belastingdienst 15-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Als controlemedewerker heb je natuurlijk een passie voor het controle vak. Daarin ben je onafhankelijk en vorm je je op basis van de feiten een oordeel. Wist je dat de Belastingdienst ernaar streeft de compliance van burgers en bedrijven te bevorderen? Daarin staan transparantie, samenwerking en werken vanuit vertrouwen centraal. Mooi, want jouw communicatieve vaardigheden, persoonlijke drijfveren én overtuigingen sluiten daar perfect op aan.


 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 3.091,- / € 5.586,- bruto p.m.
 • Leeuwarden

 • Reageer t/m 22 mei 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Als controlemedewerker doe je boekenonderzoeken bij de bedrijven en behandel je complexe vraagstukken over alle voorkomende belastingen, zoals inkomensheffing, loonheffingen, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Je werkt vanuit huis en kantoor en je bezoekt ook de MKB bedrijven zelf. Je zorgt dat je inzicht krijgt in de financiële administraties van ondernemingen, controleert ze én onderzoekt of de fiscale risico's voldoende zijn afgedekt. Vervolgens verwerk je je bevindingen in rapportages. Je hebt een onafhankelijke rol en vormt een oordeel op basis van de feiten. Tegelijkertijd draag je bij aan transparantie, samenwerking met ondernemers en werken vanuit vertrouwen. Past dit bij jouw communicatiestijl, persoonlijke drijfveren en overtuigingen? Dan maken we graag kennis met je.

 • je tijdens een interne opleiding bij de Belastingdienst Academie alles leert over boekhouden, fiscaliteit, controletechnieken en cijferanalyses. De opleiding bestaat uit een theoretisch- en een praktijkgedeelte.
 • tijdens de opleiding ook zaken als gesprekstechnieken of presentatievaardigheden aan de orde komen.
 • je een gelijkwaardig en representatieve gesprekspartner bent die stevig in zijn schoenen staat. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en heb je inlevingsvermogen.

"Je komt bij verschillende soorten bedrijven; de ene keer een bakker, de andere keer een groot bouwbedrijf. Dat zijn de basiswaarden van de Belastingdienst die jij als controlemedewerker uitdraagt. Je hebt een erg afwisselende baan, vandaag een inleidend gesprek en een rondleiding binnen een bedrijf en morgen staat er een eindgesprek op je agenda of werk je aan een controlerapport." Ruud, controlemedewerker bij de Belastingdienst.

 • Dat kan o.a. blijken uit een bachelor diploma bij voorkeur een opleiding gevolgd in de richting van Bedrijfseconomie, Accountancy, Finance and Control, Finance, Tax and Advice of Fiscaal Recht en Economie.
 • Je hebt goede en actuele kennis van het controleren van financiële administraties en de wet- en regelgeving die daarbij hoort.
 • Je bent bereid om de interne opleiding tot controlemedewerker te volgen (minimaal o.b.v. 32 uur per week) bij de BelastingAcademie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomensheffing en/of loonheffing.

 • De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

  • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
  • Effectief toezicht en fraudebestrijding
  • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

  De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

  Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.

 • Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • De indiensttredingsdatum is 1 september 2024. Voor deze functie start je met een interne controle opleiding die ook van start gaat in september a.s. Gedurende deze (dag) opleiding van ca. 29 maanden ben je minimaal 32 uur volgens rooster (vrijdag is geen lesdag) beschikbaar en ontvang je gewoon salaris.
  Beschik je wel over een HBO werk- en denkniveau, maar niet over één van voornoemde diploma's, dan bestaat de mogelijkheid om een schakeltraject te volgen. Na succesvolle afronding van het schakeltraject van 3 maanden kun je ook instromen in de interne controle opleiding.

  Wil je meer weten over de inhoud van de functie, de startopleiding en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur binnen onze organisatie. Informatie over de opleiding? Vraag dan de factsheet over startopleiding controle aan via . Gedurende het eerste jaar van de startopleiding word je geïnformeerd over 3 disciplines in de controle, t.w. controle op de loonheffing (wet dba), de reguliere controle en de controle intensief toezicht en externe overheidssamenwerking. Tijdens de startopleiding mag je een voorkeur uitspreken voor één van deze disciplines. In goed overleg wordt bepaald, afhankelijk van de ruimte/behoefte op jouw locatie, in welke discipline je aan de slag gaat. Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen lessen ingeroosterd. Je wordt geacht je vakanties dan te plannen in de (vrij geroosterde) schoolvakanties.

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • De selectiegesprekken vinden plaats in op maandag 3 juni a.s. in Leeuwarden.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Linda Dijkema-Groen, adviseur Werving & Selectie

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met , teamleider Controle

Contact via Whatsapp:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3091 – 5586
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/controlemedewerker-hbo-niveau-e3773

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.