Toezichthouder Wonen Gemeente Leeuwarden 14-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Toezichthouder Wonen Gemeente Leeuwarden 14-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Wij hebben je gegevens voor de sollicatie naar de functie Toezichthouder Wonen ontvangen en nemen deze in behandeling. Wij houden je op de hoogte van verdere stappen in het sollicitatieproces. Je ontvangt deze bevestiging nogmaals via de mail.

Toezichthouder Wonen

Voor het cluster Wonen, binnen het team Gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden zijn wij op zoek naar een Toezichthouder Wonen voor 32-36 uur per week.
De bevolking en het aantal huishoudens in de gemeente Leeuwarden groeit sterk. Dit betekent dat we veel woningen toevoegen, zowel in de stad als in de dorpen. Daarnaast werken we ook aan een meer rechtvaardige woningmarkt. Dit doen we door te sturen op de bouw van meer sociale huurwoningen en woningen voor kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat de betaalbare woningen die er zijn, niet door beleggers of tweede woningbezitters worden opgekocht. En treden we actief op tegen verhuurders die zich niet aan de regels houden.
Het cluster Wonen bestaat uit vijf ervaren beleidsmedewerkers, die zich met alle bovenstaande aspecten van de woningmarkt bezighouden. Recent is de huisvestingsverordening binnen de gemeente Leeuwarden vastgesteld. Dit betekent dat er naast een beleidsmatige taak voor het cluster, ook een taak op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving ligt. Daarnaast heeft gemeente Leeuwarden met de inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap, er nieuwe controlerende taken bijgekregen.
Als toezichthouder wonen ben je verantwoordelijk voor het toezien op naleving van de huisvestingsregels binnen onze gemeente. Je hoofdtaak is toezicht houden op de naleving van de huisvestingsverordening. Het gaat dan om de opkoopbescherming in de stad Leeuwarden en het verbod op het gebruik van tweede woningen in Grou en Warten. Daarvoor ben je veel op pad, spreek je met wijkbeheerders, gebiedswerkers, bewoners en eigenaren. Intern omvat je netwerk onder meer burgerzaken, de belastingafdeling, andere toezichthouders en de juristen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor het Huurteam Leeuwarden, die in de gemeente de meldingen die binnenkomen via het Meldpunt Goed Verhuurderschap uitvoert. Je denkt en werkt daarnaast mee hoe we de toezichthoudende taken bij nieuwe wettelijke taken (onder andere de Wet Betaalbare huur) het beste kunnen vormgeven.
Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Toezicht en handhaving van alle voorkomende wet en regelgeving op het gebied van Wonen;
 • Toezicht houden op de naleving van de opkoopbescherming in de aangewezen gebieden;
 • Toezien op onttrekking van woningen in de vorm van gebruik als tweede woning in Grou en Warten;
 • Goede schriftelijke vaardigheden voor het opstellen van handhavingsrapportages;
 • Kennis van aanverwante wetgeving; zoals Woningwet, en de Omgevingswet is een pre;
 • Afhandelen van klachten en handhavingsverzoeken;
 • In staat conflicten op te lossen met een goed gesprek, sociaal invoelend vermogen.
 • Oog- en oorfunctie vervullen voor andere toezichthouders/andere werkgebieden;
 • Initiatiefrijk en creatief, beschikt over overtuigingskracht;
 • Contactpersoon en sparringpartner voor het externe Huurteam.
Het gaat om een nieuwe toezichthoudende taak voor de gemeente. Het is een zelfstandige rol, waarin er veel vrijheid is om die zelf invulling te geven. Met je collega toezichthouders van het team Toezicht en Advies, Bouw en Milieu, kun je sparren over de praktische uitvoering van het vak. Daarnaast koppel je regelmatig je bevindingen in de praktijk terug aan de beleidsadviseurs van Wonen, zodat zij beter inzicht krijgen in verbinding tussen beleid en uitvoering.

 • Vragen?
 • Esther Mintjes

Wie ben jij

Je bent een toezichthouder met ruime en relevante werkervaring, die goed zelfstandig kan werken. Je vindt het een uitdaging om dit nieuwe werkterrein van Toezichthouder Wonen te ontdekken en de functie zelf vorm te geven. Je deinst er niet voor terug om nieuwe wegen te bewandelen.
Daarnaast werk je makkelijk samen, ben je communicatief sterk en kun je goed schakelen tussen verschillende belanghebbenden. Je weet problemen op te lossen, kunt zelfstandig beslissingen nemen en hebt een pragmatische insteek. Tot slot heb je HBO werk- en denkniveau met relevante kennis van de benodigde wetgeving.

Waar ga je werken

De gemeente Leeuwarden is met een kleine 130.000 inwoners de grootste gemeente van Fryslân. Leeuwarden is het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van de provincie. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.
Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het team Gebiedsontwikkeling, onderdeel van de sector Gebiedsontwikkeling, Economie en Staf. Binnen gebiedsontwikkeling vind je de aandachtsgebieden Locatie- en planontwikkeling, Sport, Vastgoed en Wonen. Het team bestaat onder andere uit beleidsadviseurs, projectleiders, accounthouders en ondersteunende functies. In totaal bestaat het team uit circa 35 personen. Het team is een diverse club mensen en de sfeer is informeel, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn.

Wat bieden wij

Het betreft een structurele functie bij het team Gebiedsontwikkeling, cluster Wonen. De intentie is dan ook dat na een jaar het contract wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.317,- en maximaal € 5.247,- (aanloopschaal 9, functieschaal 10, salarisschaal 1-1-2024 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
Bij gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Contact

Heb je zin in deze uitdagende functie binnen en voor de hoofdstad van de provincie Friesland? Dan ontvangen we graag je motivatie en cv uiterlijk op zondag 2 juni 2024.
De eerste gesprekken staan gepland op maandagochtend 10 juni 2024.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Esther Mintjes, Teamleider Gebiedsontwikkeling, telefoonnummer 4 (ook via Whatsapp) of met , ). Heb je vragen over de taken? Dan kun je contact opnemen met Remco Deelstra, clustercoördinator wonen, telefoonnummer 5 (ook Whatsapp).
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Corporate Recruiter via / (ook Whatsapp) of .
Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl .
De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelToezichthouder Bouw
Indicatie salaris (min – max]3317 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijleeuwarden.nl/vacatures/toezichthouder-wonen/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.