Verkeerskundig Ontwerper Gemeente Leeuwarden 02-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Verkeerskundig Ontwerper Gemeente Leeuwarden 02-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Wij hebben je gegevens voor de sollicatie naar de functie Verkeerskundig Ontwerper ontvangen en nemen deze in behandeling. Wij houden je op de hoogte van verdere stappen in het sollicitatieproces. Je ontvangt deze bevestiging nogmaals via de mail.

Verkeerskundig Ontwerper

Heb jij kennis, kunde en affiniteit met het vak Verkeerskunde? Ben je graag betrokken bij het inrichten van de openbare ruimte? Ben je daarnaast ook nog eens klantgericht, beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden en sta je stevig in je schoenen? Dan is deze functie echt iets voor jou! Bij gemeente Leeuwarden zoeken wij een Verkeerskundig Ontwerper (medewerker verkeer en vervoer) voor 32-36 uur per week.
Steeds meer mensen wonen en werken in Leeuwarden. Wat betekent dit voor de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en duurzaamheid in de toekomst? Als verkeerskundig ontwerper ga jij daarmee aan de slag! Jij werkt mee aan de totstandkoming van nieuwbouwontwikkelingen en herinrichtingsprojecten die voortkomen uit de vervangingsopgave en kwaliteitsimpuls van de openbare ruimte, gebiedsontwikkeling. Je werkt ook mee aan grote infrastructurele projecten. Zo draag jij bij aan het prettiger, veiliger, logischer en gebruiksvriendelijker te maken van de omgeving. Dit doe je uiteraard niet alleen maar samen met collega's vanuit allerlei verschillende vakgebieden.
In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het maken en beoordelen van verkeerskundige ontwerpen voor zowel hoofdinfrastructuur, nieuwbouwwijken en herinrichtingen;
 • Het vanuit het team leveren van een bijdrage aan multidisciplinaire projecten;
 • Het creëren van draagvlak ten aanzien van verkeerskundige en overige ruimtelijke inrichtingsvoorstellen. Hierbij zorg je op integrale wijze afstemming met belanghebbenden;
 • Het organiseren en mede verzorgen van de communicatie met bewoners, bedrijven en partijen in de voorbereidingsfase;
 • Het leveren van een bijdrage aan het lopende werk van de afdeling, zoals informatie verstrekken aan collega's over verkeersaspecten;
 • Het opstellen van verkeersbesluiten en bebordingsplannen;
 • Ongevallen analyses, gedragsanalyses en parkeerbalansen;
 • Het beantwoorden melddesk / incidentele vragen bewoners;
 • De ontwikkeling van LIOR vanuit verkeerskundig perspectief;
 • Het coachen en begeleiden van junioren.

 • Vragen?

Wie ben jij

Weet jij ons te verrassen met nieuwe ideeën? Daar staan wij voor open! Je komt te werken in een politiek speelveld waarbinnen oplossingen tot stand moeten komen. Voor jou is dit geen probleem. Met jouw goede sociale en communicatieve vaardigheden kun jij ontwerpen/producten en adviezen goed onderbouwen en bespreken. Jij maakt dingen op tijd bespreekbaar in het team en je werkt met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
Verder vragen we van jou de volgende kwaliteiten of vereisten:

 • Je hebt HBO- werk en denkniveau en een afgeronde opleiding Verkeerskunde/ Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit (of vergelijkbaar);
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als verkeerskundig ontwerper, medewerker verkeer en vervoer of vergelijkbaar;
 • Je hebt ervaring met het werken in AutoCAD en autoturn;
 • Je bent omgevingsbewust, communicatief en digitaal vaardig en hebt overtuigingskracht;
 • Je bent op de hoogte van actuele trends en richtlijnen in het vakgebied;
 • Je bent een gesprekspartner voor andere betrokken partijen en hebt oog en oor voor standpunten van anderen.

Waar ga je werken

Wij zijn met een kleine 130.000 inwoners de grootste gemeente van Fryslân. Leeuwarden is het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van de provincie. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.
Het team Stedenbouw en Mobiliteit denkt na over de ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteitsvraagstukken in de stad, de dorpen en het landelijk gebied. De schaal varieert van een advies voor een klein project tot het maken van toekomstvisies. Bij het ontwerpen en inrichten van de buitenruimte houden we rekening met uitgangspunten zoals efficiënt ruimtegebruik, lagere uitstoot, verkeersveiligheid en goede bereikbaarheid van stad en dorpen. Met als doel een aantrekkelijke, veilige duurzaam gezonde leefomgeving.
Het team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers verdeeld over clusters Stedenbouw en Mobiliteit. Als verkeerskundig ontwerper werk jij direct samen met meerdere verkeerskundigen. De sfeer onderling is goed, open en direct. Daarnaast werk je in projectteams samen met ontwerpers voor de gebiedsontwikkeling.

Wat bieden wij

Als gemeente vinden wij persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Het thema mobiliteit krijgt een stevigere positie binnen onze organisatie, waardoor er genoeg uitdagingen zijn voor jou! Jij draagt in deze functie direct bij aan de toekomst van Leeuwarden.
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- (functieschaal 9, salarisschaal 1-1-2024 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een functie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Contact

Enthousiast geworden en wil jij graag een bijdrage leveren aan een veilig en gebruiksvriendelijk Leeuwarden? Reageren op deze vacature kan tot en met 15 mei 2024.
De gesprekken staan gepland op 23 mei.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Corporate Recruiter via (ook Whatsapp) of .
Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerkeerskundige
Indicatie salaris (min – max]3317 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijleeuwarden.nl/vacatures/verkeerskundig-ontwerper/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.