Adviseur Strafrechtelijk Beslag Openbaar Ministerie 30-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Adviseur Strafrechtelijk Beslag Openbaar Ministerie 30-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Adviseur Strafrechtelijk Beslag "

Adviseur Strafrechtelijk Beslag

Ben jij die enthousiaste, nieuwe collega die goed functioneert in een hectische omgeving, integer is en kan jij daarnaast snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als adviseur strafrechtelijk beslag heb je een landelijke regie-, expert- en adviesrol t.b.v. strafrechtelijk beslag. Je werkt nauw samen met je collega's met als gemeenschappelijk doel de samenwerking tussen alle geledingen binnen de beslagketen te optimaliseren en het niveau op het gebied van strafrechtelijk beslag te voorzien van de benodigde kwalitatieve impulsen.

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je bent het landelijk aanspreekpunt voor alle beslagmedewerkers binnen het Openbaar Ministerie v.w.b. de voorkomende (logistieke) knelpunten op het gebied van strafrechtelijk beslag.
 • Je adviseert over de voortgang en afhandeling van het strafrechtelijk beslag en doet voorstellen voor kwalitatieve en kwantitatieve verbeteringen in het proces, o.a. in de vorm van accountgesprekken. Je fungeert als expert en vraagbaak in het proces strafrechtelijk beslag.
 • Je bewaakt de voortgang binnen de OM-onderdelen aangaande de be- en afhandeling van strafrechtelijk beslag, trends en ontwikkelingen en het verkrijgen van zicht op de zaken.

Wie ben jij?
Jij bent een maatschappelijk betrokken collega die het een uitdaging vindt om in een omgeving te werken waar er veel tegelijk gebeurt en veel belangen spelen. Je functioneert als spin in het web tussen het FP en de externe omgeving. Je hebt een pro-actieve instelling, bent oplossingsgericht en doortastend. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden. De functie van adviseur strafrechtelijk beslag kenmerkt zich door een hoge mate van zelfstandigheid, handelen naar eigen inzicht, externe mobiliteit, flexibiliteit, snel kunnen schakelen cq. anticiperen en slagvaardigheid op het gebied van het aanpakken van knelpunten.

De adviseur strafrechtelijk beslag is hiërarchisch geplaatst onder de teamleider LBA, echter er zal een functionele relatie zijn met de landelijke coördinator beslag.

Functie-eisen
De adviseur beschikt over WO werk- en denkniveau. Je bezit een brede of gespecialiseerde kennis op het gebied van het thema Beslag. Je bent een netwerker met een hands-on mentaliteit. Je beschikt over sturend vermogen en je bent in staat om zelfstandig en procesgericht te werken. Bovenbeschreven functieprofiel vraagt om de hierna genoemde competenties; Je bent in staat een neutrale en objectieve belangenafweging te maken. Daarnaast is het van belang dat je flexibel en organisatiesensitief bent. Daarnaast heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Jouw competenties

 • Zelfstandig
 • Daadkracht
 • Communicatief vaardig
 • Flexibel
 • Initiatief

Waar kom je te werken?
Je werkt binnen de Landelijke Beslag Autoriteit. Naast jou zijn er nog twee adviseurs strafrechtelijk beslag, waaronder één senior. Tevens werk je nauw samen met de ketenpartners in de beslagketen zoals de Domeinen Roerende Zaken, Nationale Politie en de Bijzondere Opsporingsdiensten en overige onderdelen binnen het OM. In jouw functie ben je veelvuldig onderweg naar de verschillende ketenpartners en overige OM onderdelen.

Het Functioneel Parket is het landelijk onderdeel van het OM dat zich specialiseert in complexe zaken op de gebieden fraude, milieu en afpakken. Op deze onderwerpen worden opsporingsonderzoeken gedaan en strafzaken behandeld. Daarnaast leveren wij expertise over deze onderwerpen aan andere onderdelen van het OM. Het optreden van het OM heeft alleen maatschappelijke betekenis als de gepleegde interventies zichtbaar, merkbaar en herkenbaar zijn voor slachtoffers, daders en hun omgeving. Daarom verdiepen we ons in de vraag welke zaken we moeten oppakken om maatschappelijke misstanden aan te pakken. In die zaken moeten criminelen straf krijgen voor hun handelen en wordt het verdiende geld afgepakt.

Het Functioneel Parket is gevestigd in Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam, Zwolle en Leeuwarden. Het is een jonge en dynamische organisatie met ongeveer 450 medewerkers. Hoog in het vaandel staan omgevingsgerichtheid, organisatiesensitiviteit en ondernemerschap. Deze functie ziet het meest op ondernemerschap; het streven om hoog kwalitatief werk af te leveren door over passende inhoudelijke kennis en vaardigheden te beschikken en deze op adequate wijze toe te passen.
In Leeuwarden is de eenheid beslagbeheer van het Openbaar Ministerie gevestigd welke bekend is onder de naam Landelijke Beslag Autoriteit (LBA).

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega's zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Als FP geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Denk bij diversiteit niet alleen bijvoorbeeld geslacht, culturele achtergrond of seksuele geaardheid, maar ook aan een arbeidsbeperking en verscheidenheid in opleiding en werkervaring. Daarnaast streven wij naar een inclusieve organisatiecultuur. Iedereen telt mee.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Salarisschaal 11 conform CAO Rijk (€ 4.4024,11 - € 6.110,94);
 • Het betreft een functie voor 36 uur, hybride werken is mogelijk
 • Het Functioneel Parket propageert tijd en plaats onafhankelijk werken;
 • Deze functie heeft een contractduur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Indien je momenteel een vast dienstverband binnen de Rijksoverheid hebt, zal hier uiteraard rekening mee gehouden worden;
 • Een VOG-P is onderdeel van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Frank Offermanns (Senior Adviseur Strafrechtelijk Beslag) via e-mail of via telefoonnummer of de heer Erik Drost via e-mail
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met , of

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Bodem
Indicatie salaris (min – max]3397 – 6110
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijhetom.nl/apply/adviseur-strafrechtelijk-beslag/78vu7z/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.