Contractmanager GroenLeven 07-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Contractmanager GroenLeven 07-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Altijd al was jij degene die lette op de kleine lettertjes. Niet alleen in je werk, ook privé keer jij elk contract binnenstebuiten, en met resultaat. Het heeft je al flink wat besparingen opgeleverd en problemen voorkomen. Je partner vertelde gisteren nog trots aan vrienden die op bezoek waren, hoe jij het onderste uit de kan hebt gekregen in een onderhandeling in de aanschaf van een nieuwe auto, waardoor jullie nu extra budget hebben voor aanleg van de tuin. En wat gaat die mooi worden.
Je gedachten dwalen af, naar je werk. Al snel verschijnt er een glimlach op je gezicht. Toen je een halfjaar geleden bij GroenLeven startte, had je al een goed gevoel, maar inmiddels ben je helemaal enthousiast. Als commercieel contractmanager heb je direct impact op de omzet en winst van GroenLeven. Want mede door jou krijgen jullie projecten gegund. Duurzame projecten die gaan over miljoenen euro’s, waardoor een klein foutje al grote gevolgen heeft. Met jouw expertise in contractmanagement krijg je alle vertrouwen en vrijheid van GroenLeven. Dit geeft je een goed gevoel.

Wij zoeken iemand die goed kan onderhandelen en stevig in zijn of haar schoenen staat. Ken jij alle ins en outs van contractmanagement en ben je commercieel gedreven? Dat is mooi, want dan wordt het hieronder nog interessanter voor je.

Altijd een stap vooruit
Wij zijn GroenLeven, sinds 2018 onderdeel van BayWa r.e., een mondiale speler op het gebied van duurzame energie. De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot marktleider in zonne-energie en, na majors Shell, RWE, Eneco en Vattenfall, de grootste investeerder in de Nederlandse energietransitie. Naast zonne-energie ontwikkelt GroenLeven projecten op het gebied van windenergie, groene waterstof en energieopslag.
We hebben in Nederland meer dan 2 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd in grootschalige en zeer vernieuwende projecten. Denk hierbij aan zonne-energie op daken, op carports, boven fruit, op de grond in combinatie met natuurontwikkeling én drijvend op water. Zo drijven er op dit moment meer dan een half miljoen zonnepanelen van GroenLeven op de Nederlandse binnenwateren. Daarmee is GroenLeven koploper in Europa – en de rest van de wereld buiten China – als het op drijvende zonne-energie aankomt. Met dit enorme trackrecord, de breedte aan energieoplossingen, het hoge kwaliteitsniveau en onze gepassioneerde en kundige mensen, is GroenLeven de ideale partner voor de energietransitie van bedrijven én onze samenleving.

En geloof ons: elke dag werken aan een schonere en betere wereld, dat voelt goed.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Het is woensdagochtend. Je vertrekt richting een partij waarmee jullie in de laatste fase zitten van de contractonderhandeling. Je bent goed voorbereid en toch voel je ook gezonde spanning. En dat is juist goed. Je staat op scherp. Sander, jouw manager, tref je bij de receptie, en niet veel later worden jullie opgehaald voor de meeting. Punt voor punt neem je jouw onderwerpen door en ook zij hebben een paar kleine wijzigingen. Je stemt alles goed af, want jij houdt niet van verrassingen achteraf. Na twee uur staan jullie weer buiten en krijg je een schouderklop van je manager: ”Zo, jij was goed voorbereid! Er was geen speld tussen te krijgen en je hebt zelfs de winstmarge nog weten te verhogen. Wij zijn echt blij met jou en gaan nog een hoop van jou leren.” Je glundert en vol energie keer je terug naar huis.
Na de lunch heb je online een afspraak met een collega van Inkoop. In een contract is gekozen voor een andere omvormer en je wilt zeker weten dat deze op het juiste moment leverbaar is. Op een boete zit immers niemand te wachten. Net als je je computer wilt afsluiten, komt er nog een mail binnen. Een van je collega’s organiseert een padelclinic. Ook dat is GroenLeven: er wordt heel hard gewerkt, maar ook is er aandacht voor ontspanning en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Je twijfelt geen moment en meldt je aan. Morgen op kantoor tref je je collega’s. Eens kijken wie je nog meer weet te porren voor een beetje competitie.

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij dit belangrijke contract goed managet. Ja? Lees dan snel nog even verder.

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als contractmanager ben je een van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Jij bent van a tot z verantwoordelijk voor het binnenhalen en vastleggen van grote aanneemprojecten voor grootschalige zonneparken van 15MWp of meer. Jij weet commercieel het beste uit een aanbesteding te halen. Jij maakt zaken concreet, zorgt intern en extern voor de juiste afstemming en je bent een ster in onderhandelen.

Waar streef je naar?
Wat voor jou het belangrijkst is? Dat we een project gegund krijgen. Met jouw onderhandelingen haal jij het beste eruit voor GroenLeven. Eerlijkheid, haalbaarheid en een afgerond project om met elkaar trots op te zijn, daar streef jij naar. En als het nodig is, doe jij net dat stapje extra om bijvoorbeeld de deadline van die tender te halen. Wanneer dat lukt, ga jij met een extra goed gevoel huiswaarts.

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt minimaal 3 jaar als contractmanager en met grote complexe overeenkomsten gewerkt;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je hebt gewerkt bij een aannemende partij.

Beschik jij over deze competenties?

 • Je bent volhardend en resultaatgericht. Je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald. En je blijft goed presteren, ook onder druk.
 • Je bent commercieel gedreven. Jij snapt de context en bent je bewust van wat contractafspraken betekenen. Jij verliest het winstoogmerk van GroenLeven en het belang van de opdrachtgever niet uit het oog.
 • Jij bent punctueel. Uit hoeveel pagina’s een contract ook bestaat, jij verliest je scherpte en oog voor detail niet. Jij hebt jouw zaken altijd goed op orde en tot in de puntjes verzorgd.
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende contracten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hier resoluut naar; jij neemt je verantwoordelijkheid.

Wat krijg je van ons?

 • Een marktconform salaris. Inschaling gebeurt aan de hand van de kennis en ervaring die jij meebrengt.
 • Een inspirerende werkplek waar veel ruimte is voor eigen inbreng en innovatie.
 • Een uitdagende functie voor minimaal 28 uur per week, waarin je deels vanuit huis kunt werken (50/50).
 • Een vergoeding voor je thuiswerkplek van € 1.250.
 • Reiskostenvergoeding woon-werk à € 0,23 per kilometer of een NS Business Card, aan jou de keuze.
 • Een telefoon en laptop.
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds PGB. De volledige bijdrage wordt door GroenLeven betaald, oftewel: een premievrij pensioen.
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een ontzettend leuk team met enthousiaste collega’s die je de ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een vergoeding van je sportabonnement tot € 25 p/m bij een sportlocatie die is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland.
 • En last but not least: hele gezellige teamactiviteiten en uitstapjes.

Waarom wil je dit niet mislopen?

 • Jij staat met GroenLeven aan het roer van de energietransitie;
 • Jij geeft zelf invulling aan deze functie. Je doet het op jouw manier. Resultaat staat voorop;
 • Je werkt mee aan zeer prestigieuze projecten, van drijvende zonneparken tot innovatieve batterijprojecten;
 • De functie van contractmanager is een prachtige stap in jouw carrière als ambitieuze professional.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!

Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer (recruiter) op telefoonnummer 06-12554213.

Acquisitie
Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat we ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelContractmanager
Indicatie salaris (min – max]0 – 0
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensnatascha@werkenbijgroenleven.nl , 06-12554213 https://www.werkenbijgroenleven.nl
Type contractVast
BrancheAfval en milieu, Bouw/Installatie
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://bit.ly/3I8lIgT

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.