Jeugdzorgwerker Maandag 16-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Jeugdzorgwerker Maandag 16-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Over de functie

Sta jij voor de ontwikkeling van jongeren en denk jij in mogelijkheden? Dan is deze vacature geschikt voor jou! Voor onze opdrachtgevers in de jeugdzorg zijn wij opzoek naar een jeugdzorgwerker met SKJ registratie.

Je staat als Jeugdzorgwerker klaar voor kinderen/jongeren met psychische- en gedragsproblemen. Daarnaast ben je een betrokken gesprekspartner voor de cliënten en hun naasten. Vaak speelt er multi problematiek bij de jeugdigen en hun ouders (met name licht verstandelijk beperkt of psychiatrische problematiek). Bij jou staan de behoeften van de jeugdige altijd centraal. In jouw werk als jeugdzorgwerker kun je makkelijk contact maken met verschillende leeftijdscategorieën. Dit betekent dat je ook affiniteit hebt met baby’s en jonge kinderen en hen begeleiding kunt bieden. Je bent in staat om naast de begeleiding van jouw cliënt ook ondersteuning bieden bij het ouderschap.

Je staat stevig in je schoenen en streeft samen met je collega’s naar een veilig leefklimaat voor de jeugdigen. Het is jouw belangrijkste taak om samen met de ouders te werken aan een veilige hechtingsrelatie en het verminderen van problematiek die binnen het gezin voorkomt. Kortom, je bent opzoek naar een veelzijdige functie waarin je wordt uitgedaagd om creatief over oplossingen na te denken.

Ben je enthousiast geworden van deze functie? Neem dan contact met mij op en we kijken vrijblijvend wat er mogelijk is. 

Wat ga je doen?

 • Het beoordelen van de situatie en behoeften van het kind of de jongere en hun gezin door middel van interviews, observatie en het verzamelen van relevante informatie.
 • Het ontwikkelen en implementeren van passende interventies en begeleidingsplannen om de problemen aan te pakken. Dit kan bestaan uit individuele begeleiding, groepsactiviteiten, gezinsinterventies of verwijzing naar gespecialiseerde hulpverleners.
 • Je werkt samen met andere professionals binnen de jeugdzorg, zoals psychologen, psychiaters, leerkrachten en maatschappelijk werkers. Ook het onderhouden van contacten met instanties zoals scholen, gemeenten en jeugdreclassering hoort hierbij.
 • Het bijhouden van dossiers en het schrijven van rapportages over de voortgang van de hulpverlening en eventuele veranderingen in de situatie van het kind of de jongere.
 • Het bieden van directe ondersteuning en interventie in crisissituaties, zoals huiselijk geweld, kindermishandeling of suïcidale gedachten. Je kunt als jeugdzorgwerker snel handelen en de juiste stappen ondernemen om de veiligheid van het kind of de jongere te waarborgen.
 • Het verstrekken van advies en voorlichting aan ouders, verzorgers en andere betrokkenen over opvoedingsvaardigheden, gedragsproblemen, psychosociale ontwikkeling en andere relevante onderwerpen. Het doel is om ouders en verzorgers te ondersteunen bij het versterken van hun opvoedvaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden je een salaris conform de CAO jeugdzorg. Afhankelijk van je opleidingsachtergrond en ervaring zal je ingeschaald worden in schaal 8 (€2.889,70 - €4.291,18 o.b.v. 40 uur);
 • Wij vergoeden alle reiskosten van € 0,23 per kilometer of je ontvangt een leaseauto;
 • Een bepaalde tijdsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband of overname door de opdrachtgever;
 • De mogelijkheid om bij verschillende werkgevers te werken. Zo kom je op unieke plekken terecht;
 • Pensioenopbouw bij BeFrank;
 • Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Bij ons kun je gratis trainingen en cursussen volgen via de Maandag® Academy. Zo kun je ook de accreditatiepunten voor de SKJ-registratie behalen door middel van trainingen en intervisies;
 • Wij bieden startende jeugdzorgwerkers begeleiding bij hun eerste baan;
 • Opbouw van vakantiegeld en vakantie dagen.

Naast al deze praktische zaken ondernemen we eens in het half jaar een leuke groepsactiviteit! Zien we je daar?

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met als uitstroomrichting jeugd, bijvoorbeeld Social Work en je bent in het bezit van een SKJ registratie
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als jeugdzorgwerker
 • Een rijbewijs B
 • Je bent voor 24-36 uur per week beschikbaar
 • Je bent bij voorkeur ook af en toe in de avonden of weekenden beschikbaar

Over het bedrijf

Je gaat bijvoorbeeld werken bij deze groeiende organisatie waar veel waarde wordt gehecht aan kwaliteit. Ze bieden structuur aan de jeugdigen, maar ook aan het personeel; ze proberen een rooster samen te stellen die voor iedereen een vaste structuur geeft. Op de drukke momenten is er een assistent begeleider aanwezig. De functie jeugdzorgwerker is een functie waarbinnen veel ruimte is om mee te denken. Je komt te werken in een jong, dynamisch en enthousiast team. De lijnen met de gedragswetenschapper zijn kort.

Over Maandag®

Bij Maandag® werken we elke dag hard om mensen met werk te verbinden waar ze zin in hebben en zin in houden. Dat is werk dat past bij hun capaciteiten, ambities en voorkeuren. Werk waarin ze hun talenten kunnen benutten en ontwikkelen, dat voldoende uitdaging en afwisseling biedt. En in een omgeving die voldoende inclusief, divers en sociaal is. Want alleen dan brengen mensen elke dag weer frisse energie mee naar de werkvloer. Hebben ze zin om dingen aan te pakken. En krijgen ze dingen gedaan. Want: wie houdt van zijn of haar werk heeft altijd zin in maandag. 

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Jeugdzorgwerker die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGezinscoach
Indicatie salaris (min – max]2890 – 4291
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 40
Contactgegevenskirsten.vanderpol@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108180220?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.