Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Gemeente Leeuwarden 16-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Afdelingshoofd Bedrijfsvoering Gemeente Leeuwarden 16-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Wij hebben je gegevens voor de sollicatie naar de functie Afdelingshoofd Bedrijfsvoering ontvangen en nemen deze in behandeling. Wij houden je op de hoogte van verdere stappen in het sollicitatieproces. Je ontvangt deze bevestiging nogmaals via de mail.

Afdelingshoofd Bedrijfsvoering

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt
Ben jij een verbindende en resultaatgerichte manager die op een inspirerende wijze leiding geeft aan een team professionals? Heb jij een duidelijke visie en daadkracht om gestructureerd te bouwen aan een mooie toekomstige organisatie? Dan heeft de FUMO een mooie uitdaging voor jou!
Wij zijn op zoek naar een Afdelingshoofd Bedrijfsvoering voor 36 uur per week.
Je bent een wezenlijke schakel in de organisatieontwikkeling en het MT. Samen met de directeur en collega-afdelingshoofden bouw je verder aan een professionele en slagvaardige organisatie waarin de relatie met de deelnemers, daadkracht, werkplezier, kwaliteit van diensten en producten en integraliteit centraal staan.
Je geeft, in aansluiting op de missie en visie van de FUMO strategisch richting aan de afdeling Bedrijfsvoering. Binnen deze afdeling werken professionals uit de vakgebieden financiën, i-domein, P&O, secretariaat, beleidsadvies, accountmanagement, communicatie en front office. Je hebt hierin een initiërende, coördinerende en sturende rol.
De organisatie staat voor grote uitdagingen. Naar aanleiding van de bevindingen van de commissie Van Aartsen is een Interbestuurlijk Programma opgesteld. Dit brengt veranderingen met zich mee die aandacht vragen van de afdeling Bedrijfsvoering. De I-visie is vastgesteld en moet nu worden geïmplementeerd. Andere onderwerpen uit het Interbestuurlijk Programma die de nodige aandacht van jou gaan vragen zijn informatie gestuurd werken, dataoptimalisatie en business intelligence strategie.
De afdeling bedrijfsvoering bestaat uit ca. 35 medewerkers. Je geeft direct leiding aan één teamleider. Daarnaast stuur je zelf 8 medewerkers uit verschillende vakgebieden aan. Je inspireert, stimuleert en coacht de teamleider in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en stijl van leidinggeven. Je bent integraal verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van de afdeling. Je verbindt de verschillende vakgebieden tot één afdeling en je draagt bij aan de externe profilering van de FUMO. De afdeling Bedrijfsvoering heeft een faciliterende rol naar de afdelingen Vergunningverlening en Specialistisch Advies en Toezicht en Handhaving.

Wie ben jij

Je bent een ervaren manager die strategisch denkt en handelt en ervaring heeft met veranderopgaven in een complexe omgeving. Je hebt een heldere visie op bedrijfsvoering en weet dit in de praktijk te brengen. Je beschikt over het vermogen om op een innovatieve wijze strategie (verder) te ontwikkelen en je hebt affiniteit met de vakgebieden binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Je bent een inspirerend leidinggevende en weet jouw medewerkers in hun taakuitoefening en klantgerichtheid op een hoger plan te krijgen. Je kunt goed prioriteren en structureren, bent resultaatgericht en weet de dienstverlening van jouw afdeling sterk te organiseren. Delegerend leidinggeven past bij jou, je geeft ruimte en vertrouwen en stuurt op het vakmanschap van jouw medewerkers. Je weet daarbij overzicht te houden op alle vakgebieden binnen Bedrijfsvoering en regie te voeren op de totale portefeuille.
Wat neem je verder mee?

 • Academisch werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen een dynamische organisatie en complexe omgeving (ervaring binnen een overheidsorganisatie is een pre);
 • Duidelijke visie, besluitvaardig en je staat stevig in je schoenen;
 • Uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Enthousiasme, energie, een verbinder met een toegankelijke persoonlijkheid die humor heeft en goed kan samenwerken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Friese taal is mooi maar niet noodzakelijk.

Waar ga je werken

Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.
Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Wat bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de CAO SGO;
 • Een salaris van maximaal € 7.325,- bruto per maand, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring (schaal 13 op basis van een 36-urige werkweek);
 • Boven op je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, te besteden aan onder andere extra verlof of salaris;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, mogelijkheid tot thuiswerken, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Contact

Bel dan met Pieter Hofstra, directeur FUMO, via nummer . Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Geertje Wierda, P&O-adviseur ). Zij beantwoorden graag al je vragen.
Wil je meer weten over de FUMO? Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Bedrijfsvoering
Indicatie salaris (min – max]7325 – 7325
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijleeuwarden.nl/vacatures/afdelingshoofd-bedrijfsvoering/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.