Gedragswetenschapper Partners voor Jeugd 21-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Gedragswetenschapper Partners voor Jeugd 21-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Gedragswetenschapper

 • Leeuwarden, Nederland
 • € 3.786,- tot € 5.722,- bruto p/m
 • 28-36 uur per week
 • WO

Ieder kind, verdient een veilige jeugd, of het nu 4 of 17 jaar is. Als Gedragswetenschapper heb jij een adviserende en coachende rol om samen met de Jeugdbeschermer, het kind, de ouders en andere betrokkenen die veilige jeugd te realiseren.

De functie in het kort:
Salaris: €3506 tot €5298 o.b.v. 36 uur (CAO Jeugdzorg, schaal 11)
Standplaats: Leeuwarden
Startdatum: 1 juli
Uren per week: in overleg (28 uur - 36 uur)
Dienstverband: jaarcontract met uitzicht op vaste aanstelling

Geef jij Saar een Jeugd?
Saar is 8 jaar en haar stiefvader heeft een verstandelijke beperking. Jij bent de aangewezen persoon om de Jeugdbeschermer te adviseren en te coachen om Saar een zo veilig mogelijke jeugd te geven.

Dit is niet altijd makkelijk, omdat je de cliënten zelf praktisch niet spreekt en je alle informatie krijgt via de jeugdbeschermer, die het gezin begeleidt. Daarom is het extra belangrijk dat je kritisch kan zijn, zonder dat je de jeugdbeschermer ontmoedigt. Speelt er complexe casuïstiek? Dan ben jij de steunpilaar met goede oplossingen.

Partners voor Jeugd
is een overkoepelend samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. In deze rol kom je te werken voor de William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering . De WSS JB&JR begeleidt ouders, kinderen en jongeren die een beperking of een ziekte hebben en waar ernstige zorgen zijn over de veiligheid van kinderen. Of als een jongere in aanraking is gekomen met het jeugdstrafrecht.

Jij en jouw team
Als Gedragswetenschapper werk je niet alleen zelfstandig vanuit huis maar maak je ook deel uit van een team. Op een centrale ontmoetingsplek in jouw regio kom je regelmatig samen met jeugdbeschermers en de . Hier heb je periodiek casuïstiekbesprekingen, waar jij als gedragswetenschapper bijdraagt aan de kritische reflectie. Daarnaast spar je met andere gedragswetenschappers en ketenpartners over kinderen waar zorgen over zijn.

Je vormt ook een team met de gedragswetenschappers uit de regio. Samen met Drenthe en Groningen vormen we de regio 3Noord. In goed overleg kan het ook mogelijk zijn dat je gevraagd wordt om inzet te leveren in een van deze regio's, bij de jeugdbescherming of de jeugdreclassering.

Je maakt deel uit van een van de landelijke werkgroepen met projecten als seksuele veiligheid, calamiteiten, jeugdreclassering of verzwaarde opvoeding. Dankzij de supervisie en intervisie met je collega gedragswetenschappers ontwikkel jij jezelf ook steeds verder.

Een greep uit jouw werkweek
Begin van de week open je jouw goed ingeplande agenda en kijk je uit naar een volle werkweek met veel afwisseling. Je begint met het lezen van rapportages waarbij je goed moet analyseren en zaken moet overzien. De telefoon gaat. Het is Daan; een van de jeugdbeschermers die in paniek opbelt. Jij blijft rustig en kijkt wat de kern van de problematiek is. Daan vertelt dat Saar hem in vertrouwen heeft genomen en aangaf dat ze moest douchen met haar stiefvader en dat hij haar dan overal wast. Dit is een zorgelijke situatie en vraagt dan ook om een directe melding! Daan vindt het lastig dat hij Saar moest beloven dat hij het echt niet verder zou vertellen. Je bespreekt verder met Daan wat de stappen zijn na de melding en hoe Daan kan omgaan met het verbreken van de belofte. Je adviseert Daan te praten met Saar en uit te leggen waarom hij zich zorgen maakt en dat het nodig is om er met anderen over te praten. Ook is het belangrijk dat Daan vertelt wat er nu gaat gebeuren.

Op de centrale ontmoetingsplek heb je een afspraak met Bo, een van de jeugdbeschermers. Bo heeft een nieuw gezin en samen maken jullie de startanalyse en adviseer je om instanties in te schakelen. Je onderbouwt je advies goed, zodat Bo zelfstandig de stappen kan uitzetten.

In de middag heb je een pittige casuïstiekbespreking over een uithuisplaatsing. Je eindigt de dag met een zitting en een gesprek met een gezin op aanvraag van een jeugdbeschermer.

Als gedragswetenschapper kan je veel betekenen voor een kind. Je zit op de plek waar je lijnen uitzet en waar je de kern van de problematiek kan pinpointen. Ontzettend leerzaam dus door de vele diverse casussen die voorbijkomen.

Wij zorgen voor jou
Zoals jij voor de jeugd zorgt, zorgen wij als Partners voor Jeugd voor jou. Daarom krijg je:

 • Een salaris van €3.786,- tot €5.722,- o.b.v. 36 uur (fulltime dienstverband);
 • Toegang tot Expect Jeugd , ons eigen opleidingen- en expertisecentrum;
 • Nog veel meer: Klik hier voor de overige arbeidsvoorwaarden.

Wat jij in je rugzak hebt

 • Een afgeronde master in een gedragswetenschappelijke richting;
 • Je bent beroeps geregistreerd BIG of SKJ in de kamer van pedagogen/psychologen;
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Geef jij Saar die kans?
Zorg jij dat Saar in haar gezin veilig op kan groeien en dat zij gewoon kind kan zijn? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop!

Heb je nog een inhoudelijke vraag, bel dan met: () op telefoonnummer: of mailadres:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGedragswetenschapper
Indicatie salaris (min – max]3506 – 5298
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)28 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl/vacature/gedragswetenschapper-2/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.