Medewerker Gemeente Leeuwarden 14-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Medewerker Gemeente Leeuwarden 14-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Wij hebben je gegevens voor de sollicatie naar de functie Medewerker Locatie- en Planontwikkeling / Grondzaken ontvangen en nemen deze in behandeling. Wij houden je op de hoogte van verdere stappen in het sollicitatieproces. Je ontvangt deze bevestiging nogmaals via de mail.

Medewerker Locatie- en Planontwikkeling / Grondzaken

Voor het cluster Locatie- en planontwikkeling, het team Gebiedsontwikkeling van gemeente Leeuwarden zijn wij op zoek naar een medewerker locatie- en planontwikkeling / grondzaken, voor 32-36 uur per week.
Als medewerker locatie- en planontwikkeling binnen de gemeente Leeuwarden zorg je voor het administratieve juridische beheer en uitvoering van gemeentelijke grondzaken. Je geeft samen met je collega's uitvoering aan onder andere het snippergroenbeleid. Je ondersteunt daarnaast de adviseurs locatieontwikkeling. De adviseurs zijn projectleider voor diverse projecten, adviseren over strategische verwervingen en locatieontwikkeling en organiseren het aankoop- en verkoopproces van A tot Z.
Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • opstellen van (standaard) overeenkomsten voor verkoop, huur en verhuur, (erf)pacht, opstalrechten en erfdienstbaarheden;
 • zorgen voor afwikkeling van notariële aktes en het bijhouden van (voortgang)dossiers;
 • opstellen brieven, dossiers aanmaken in het zaaksysteem (REX) en verder voorkomende ondersteunde werkzaamheden zoals het plannen van overleggen.

 • Vragen?
 • Esther Mintjes

Wie ben jij

Je bent enthousiast en je staat te popelen om aan de slag te gaan met allerlei aspecten op het gebied van grondzaken. Je bent leergierig, pragmatisch en oplossingsgericht binnen de regels. Communicatief weet je je staande te houden in gesprekken met inwoners, juridische partijen, bestuurders en collega's. Proces- en projectmatig ben je sterk en je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Je wilt je graag verder ontwikkelen en bent bereid daarvoor cursussen of trainingen te volgen.
Ook heb je:

 • minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • bij voorkeur heb je al wat ervaring binnen het vakgebied, bijvoorbeeld door stage of korte werkervaring, binnen de overheid of op een notaris-/makelaarskantoor;
 • kennis van het opstellen van privaatrechtelijke overeenkomsten;
 • kennis van het grondbeleidsinstrumentarium in brede zin.

Waar ga je werken

De gemeente Leeuwarden is met een kleine 130.000 inwoners, naast de hoofdstad, ook de grootste gemeente van Fryslân. Leeuwarden is het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van de provincie. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.
Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het team Gebiedsontwikkeling, onderdeel van de sector Gebiedsontwikkeling, Economie en Strategische Staf. Het team Gebiedsontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de economische en ruimtelijke ontwikkeling van Leeuwarden. Wij ontwikkelen of faciliteren de ontwikkeling van gronden en gebouwen om daarmee plannen op het gebied van stads- en dorpsontwikkeling mogelijk te maken. Daarnaast werken we nauw samen met marktpartijen zoals projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en bedrijven. Binnen het team Gebiedsontwikkeling vind je de clusters Locatie- en planontwikkeling & Sport, Vastgoed en Wonen. Het team bestaat onder andere uit beleidsadviseurs, projectleiders, accounthouders en ondersteunende functies. In totaal bestaat het team uit circa 35 personen; een diverse club mensen met een informele sfeer, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn.

Wat bieden wij

Het betreft een structurele functie bij het team Gebiedsontwikkeling, cluster Locatie- planontwikkeling. De intentie is dan ook dat na een jaar het contract wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.014,- en maximaal € 4.752,- (aanloopschaal 8, functieschaal 9, salarisschaal 1-1-2024 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Een extra voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
Bij gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Contact

Heb je zin in deze uitdagende functie voor de hoofdstad van de provincie Friesland? Dan ontvangen we graag je motivatie en cv uiterlijk op zondag 9 juni 2024.
De eerste gesprekken staan gepland op maandagmiddag 17 juni 2024.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met , clustercoördinator Locatie- en planontwikkeling, telefoonnummer (ook via Whatsapp).
Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl .
De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Grondzaken
Indicatie salaris (min – max]3014 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijleeuwarden.nl/vacatures/medewerker-locatie-en-planontwikkeling-grondzaken/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.