Adviseur Grondwater Provincie Fryslân 22-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Adviseur Grondwater Provincie Fryslân 22-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Fergrutsje kontrast

Fergrutsje tekst

Logo Provincie Fryslan
 1. Adviseur grondwater (32-36 uur)

Een vrouw kijkt uit over de zee.

Wij werken samen aan een
toekomstbestendig Fries watersysteem

Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân
Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega's maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Vanuit onze provinciale rol zijn we vanuit diverse invalshoeken betrokken bij het thema water: waterveiligheid en wateroverlast, drinkwater, natuur, waterkwaliteit, water en ondergrond, en diverse gebruiksfuncties. De provincie richt zich op de toekomst; we anticiperen tijdig op toenemende zeespiegelstijging, klimaatverandering en bodemdaling. Dat is een forse opgave die is uitgewerkt in het Regionaal Waterprogramma 2022-2027. We gebruiken oppervlaktewater en grondwater op vele manieren: voor drinkwaterproductie, om in te zwemmen en op te varen, voor de landbouwsector en als basis voor een gezonde biodiversiteit.

Een functie met impact
In funksje mei betsjutting

We zijn op zoek naar een adviseur grondwater die graag invulling geeft aan een waterbeheer dat anticipeert op de effecten van klimaatverandering, zeespiegelstijging en bodemdaling. Wil jij je bezig houden met de uitdagingen die hieruit voortvloeien voor het grondwatersysteem en de drinkwatervoorziening? Als je blij wordt van samenwerken aan een toekomstbestendig Fries watersysteem, goed en vlot inhoudelijke voorstellen kunt formuleren en gemakkelijk de verbinding zoekt met andere partijen en belangen, dan ben je van harte welkom in ons team!

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

Als adviseur grondwater ben je onderdeel va het team Landelijk Gebied 2. Dit team richt zich op beleid t.a.v. Water, bodem en het Waddengebied en bestaat uit circa 40 collega's. Het is een hecht, gezellig en dynamisch team dat aan verschillende actuele thema's werkt en hiervoor intensief samenwerkt met vele in- en externe partijen. Het team bestaat uit gedreven collega's met uiteenlopende expertises. Als adviseur grondwater werk je direct samen met enkele andere collega's die zich ook met grondwaterzaken bezig houden en werk je mee aan de uitwerking en uitvoering van beleid, zoals geschetst in het Regionaal Waterprogramma.

Je richt je daarbij onder andere op grondwaterbeleid en -monitoring en op de uitvoering van de drinkwaterstrategie. Belangrijke thema's zijn daarbij: borgen van de beschikbaarheid van drinkwater, waterconservering, droogtebestrijding, retentie en verzilting. Je stelt daartoe adviezen op voor collega's en bestuur, doet voorstellen voor uitwerking van beleid, zet onderzoeken uit, en levert specialistische inbreng in integrale beleidsprocessen en concrete projecten. Zo draag je met je adviezen bijvoorbeeld bij aan de invulling van integrale provinciale programma's als het Fries Programma Landelijk Gebied en de Provinciale Omgevingsvisie, maar ook aan specifieke gebiedsinrichtingsprojecten.

Wie ben jij?
Wa bisto?

We zoeken een enthousiaste adviseur met kennis van en affiniteit met water. Hiernaast:

 • Heb je bij voorkeur een studie afgerond op het vlak van hydrologie of waterbeheer, op hbo/wo niveau; We zoeken een enthousiaste adviseur met verstand van en affiniteit met water
 • Ben je goed in het omgaan met data en gegevens en het analyseren hiervan;
 • Vertaal je kennis en inzichten gemakkelijk in duidelijke en overtuigende adviezen, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Heb je oog voor verbindingen met andere beleidsterreinen en werk je goed en graag samen met in- en externe partijen om tot integrale voorstellen te komen;
 • Ben je resultaatgericht en kun je goed plannen en organiseren.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol en gaat samen met je collega's aan de slag met belangrijke thema's voor de Mienskip. Verder is binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Verder ontvang je:

 • Salaris van minimaal €3.935,54 en maximaal €5.564,56 (schaal 11) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast contract;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie uiterlijk woensdag 5 juni 2024.


Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Martijn Iping, teammanager Landelijk gebied 2 (Water, Bodem & Wadden), via of mail naar . Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met , , via of mail naar .

Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker Water
Indicatie salaris (min – max]3935 – 5564
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.fryslan.frl/adviseur-grondwater-32-36-uur?trefwoord=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.