Sociotherapeut GGZ Friesland 03-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Sociotherapeut GGZ Friesland 03-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

26


Sociotherapeut - Traumaverwerkingskliniek

HBO

24 uur

Locatie Leeuwarden

Sluitingsdatum: 19 mei 2024

Geplaatst op: 3 mei 2024

Je nieuwe functie

De Traumaverwerkingskliniek in Leeuwarden is er voor mensen die door een ernstige posttraumatische stressstoornis niet meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Als Sociotherapeut ben je betrokken bij de ondersteuning en coaching van patiënten met deze complexe problematiek. Samen met het multidisciplinaire team bied je een intensieve behandeling aan patiënten met complexe PTSS gerelateerde klachten en je helpt hen een grote stap te maken naar herstel.

De behandeling is gebaseerd op dialectische gedragstherapie, oftewel DGT, en op traumaverwerkingstherapie. Je besteedt bij je patiënten veel aandacht aan het versterken van vaardigheden in het omgaan met spanning en emotieregulatie en het tegengaan van dissociatief gedrag. De behandeling vindt voornamelijk plaats in groepsverband maar je biedt ook individuele coaching. Je hebt als mentor van individuele patiënten ook een coachende rol in het behandelproces van onze patiënten.

Wat staat je te wachten

 • Een unieke mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan specialistische zorg in de kliniek
 • Werken binnen ons team bied je een mooie combinatie van multidisciplinair werken en een grote mate van zelfstandigheid
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, inschaling in FWG 50, min. € 3.218,- max. € 4.263,- o.b.v. fulltime dienstverband
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een voltijd dienstverband

Jouw inbreng

 • Je bent een BIG geregistreerde HBO Verpleegkundige of je hebt een afgeronde opleiding SPH of Social Work
 • Je hebt kennis en ervaring met de DGT of bent bereid om je hierin te verdiepen
 • Je hebt affiniteit met patiënten met trauma gerelateerd gedrag en problematiek
 • Je bent een betrokken, collegiale en empathische collega die goed kan reflecteren op je eigen werk
 • Je vindt het leuk om in de 24 uurs zorg aan het werk te gaan en werkt daarom met plezier onregelmatige diensten, voornamelijk dagdiensten en avonddiensten
 • Je bent stimulerend en coachend met patiënten bij het experimenteren met nieuw gedrag

Over je nieuwe team

Het versterken en aanspreken van de autonomie van de patiënt vinden wij als team ontzettend belangrijk. Wij nemen geen verantwoordelijkheden over als dat niet nodig is maar helpen patiënten om vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe situaties aan te gaan. De behandeling is gebaseerd op dialectische gedragstherapie en verwerkingstherapie. Het aanleren van nieuwe vaardigheden is van groot belang.

Ons team is een hecht, maar open team. Er wordt veel waarde gehecht aan transparantie en eerlijkheid. Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd. Het multidisciplinaire team bestaat uit een Klinisch Psycholoog, GZ Psychologen, GZ psychologen in opleiding tot Specialist, Vaktherapeuten, Sociotherapeuten, een Systeemtherapeut en een Psychiater. Er is regelmatig overleg om zo tot optimale zorg te komen.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Bel, mail of app ons!

Bel, mail of app Hester Kleefstra, Medewerker Recruitment via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSociotherapeut
Indicatie salaris (min – max]3218 – 4263
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggzfriesland.nl/vacatures/sociotherapeut-traumaverwerkingskliniek

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.