Sport (Specialistisch) Begeleider Behandeling Expertisecentrum De Borg 09-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Sport (Specialistisch) Begeleider Behandeling Expertisecentrum De Borg 09-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

logo de Borg

 • Ben jij de sport begeleider die wij zoeken?

Werken bij STEVIG

 • MBO-4 CIOS of ALO zorg
 • 16 uur
 • STEVIG
 • € 2.986 - € 4.264

Werken als Sport (Specialistisch) begeleider behandeling bij STEVIG

Met passie voor sport, cliënten helpen grip te krijgen op hun leven. Kom jij in actie voor deze leuke werkplek?

Solliciteren

Dit ga je doen

De weg is belangrijker dan de finish. Samen met cliënten ga je de uitdaging aan, ervaar je de voldoening van elke stap vooruit en help je ze om hun doelen te bereiken, ongeacht de finish.

Je begeleidt cliënten die moeite hebben om grip op hun leven te krijgen. Je weet al lang: sport is een sleutel tot verandering. En die sleutel wil je cliënten meegeven. Dat ze een wedstrijd winnen of heel goed worden in boksen, is natuurlijk mooi. Maar de weg ernaartoe, die is véél belangrijker. Dat is de drijfveer van je vak!

Conditietraining, krachttraining, teamspellen: de mogelijkheden zijn grenzeloos. Je creëert een inspirerende omgeving waarin cliënten hun lichaam en geest kunnen ontplooien aan de hand van de opgestelde behandeldoelen.

Samen met collega's creëer je een klimaat van vertrouwen en ondersteuning. Kennisdeling en samenwerking zijn de sleutel tot succes.

Ben je een meester in mountainbiken? Of ben je een gedreven voetbaltrainer? Deel je didactische kennis en passie met onze cliënten en maak het verschil.

Hier ga je werken

Je gaat werken op ons klinische terrein in Oostrum waar wij op zoek zijn naar een (specialistisch) begeleider dagbehandeling.

Met wie werk je

Bij STEVIG behandelen we mensen op het snijvlak van de verstandelijke gehandicaptenzorg (VG), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en forensische zorg (Veiligheid en Justitie). We bieden maatwerk in de behandeling, zodat onze cliënten weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens, de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met de cliënt, zijn/haar directe omgeving en een multidisciplinair team van betrokken professionals.

Wij bieden jou

 • Direct een vast contract voor 16 uur per week;
 • Salaris minimaal € 2.821 en maximaal € 4.349 bruto per maand in FWG 45 of FWG 50 volgens de cao gehandicaptenzorg (salaris per juni 2024);
 • 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, een uitstekende reiskostenvergoeding en pensioenregeling;
 • Jaarlijks vele fiscale voordelen zoals verlofuren (ver-) kopen en FiscFree®;
 • Een flexibel rooster en eventueel onregelmatigheidstoeslag;
 • Volop mogelijkheden te groeien in je vakgebied en je talenten verder te ontwikkelen.

Dit ben jij

 • Bij voorkeur in het bezit van (minimaal) een MBO-4 CIOS of ALO uitstroomrichting zorg diploma en je hebt een didactische en zorg achtergrond;
 • Je hebt bij voorkeur relevante werkervaring binnen het gebied van zorg en dienstverlening en/of ervaring in het behandelen van onze doelgroep;
 • Je bent in staat om in een meer of minder gesloten setting te werken;
 • Je hebt een gezonde dosis relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en bent veerkrachtig;
 • Je hebt werkervaring in het behandelen van cliënten in hoog complexe dynamiek.

Bel of app Lieke Koopmans via , manager bij STEVIG.

Zie jij het ook?

Het werken met onze doelgroep vereist bijzondere eigenschappen, kennis en ervaring van onze medewerkers. Wij geven onze collega's de ruimte om naar eigen inzicht te handelen en ondersteunen hen bij hun verdere ontwikkeling.

Onze medewerker is sensitief. Voelt de situatie haarfijn aan, signaleert minieme veranderingen, in geluid, in beeld, in mensen. Weet wat er kan gebeuren en neemt daar een voorschot op, creëert zo tijd en rust. En soms, soms hoef je het even niet te weten. Maar je handelt met empathie voor mens en omgeving.

Direct contact


Tel:
E-mail:

Ellen Frunt
"Je hebt soms te maken met zaken waar je geen invloed op hebt. Een beperking kun je niet weg behandelen, en dat hoeft ook niet, en niet iedereen wandelt hier weer vrolijk naar buiten de wijde wereld in. Je probeert te behandelen wat mogelijk is en tegelijkertijd erkennen dat er risico's blijven die je niet in de hand hebt. Tussen die twee uitersten probeer ik iemands leven weer op de rit te krijgen zonder gevaar voor anderen. Die koorddans is ook iets dat mijn werk zo leuk maakt.

"

Werken bij één van de vier instellingen van De Borg

Expertisecentrum De Borg is een samenwerkingsverband van de vier door de overheid erkende SGLVG-instellingen: Fivoor, Ipse de Bruggen, STEVIG en Trajectum. Er is expertise aanwezig over de behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedrags- en/of psychiatrische problemen (SGLVG). De behandelingen zijn voor cliënten waarvan de problematiek balanceert op het snijvlak van drie sectoren: Verstandelijk gehandicaptenzorg (VG); Geestelijke gezondheidszorg (GGZ); Forensische zorg (Veiligheid en Justitie). De instellingen zijn door de overheid erkend en zorgen voor een landelijke dekking.

Fivoor - Wier

Bij Wier behandelen wij Klinische en ambulante mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen. Ook wel de SGLVG doelgroep genoemd (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt). Wij hebben een bovenregionale functie in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

Mensen komen bij Behandelcentrum Wier omdat ze als gevolg van hun LVB vastlopen op verschillende levensgebieden en daar hulp bij nodig hebben.

Ipse de Bruggen - Behandelcentrum Middenweg

Als problemen zo groot en ingewikkeld zijn, dat mensen er zelf niet meer uitkomen, kan een opname in de SGLVG-kliniek nodig zijn.

Samen met deze mensen gaan we op zoek naar de beste manier om de problemen te verminderen. Bij Ipse de Bruggen - Behandelcentrum Middenweg geloven we dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein dat ook is. En daar hebben we jou bij nodig!

STEVIG is er voor mensen met een, voor het 18e levensjaar vaste, licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen. Ook wanneer zij in aanrakingen met justitie zijn geweest.
STEVIG biedt behandeling op locatie van de cliënt thuis. Soms is het nodig om de cliënt tijdelijk op te nemen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2821 – 4349
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)16 – 16
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieWier, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.deborg.nl/werken-bij/vacatures/werken-als-sport-specialistisch-begeleider-behandeling/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.