Adviseur Landbouw en Gebiedsontwikkeling Provincie Fryslân 22-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Adviseur Landbouw en Gebiedsontwikkeling Provincie Fryslân 22-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Fergrutsje kontrast

Fergrutsje tekst

Logo Provincie Fryslan
 1. Adviseur Landbouw en Gebiedsontwikkeling (32-36 uur)

Twee mensen staan bij een hek naar een boekje te kijken. Op de achtergrond staan koeien in de wei.

Wij werken samen aan een
mooi en sterk provincie Fryslân

Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân
Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega's maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Het Friese landschap is bijzonder en divers. Van bosrijke gebieden, heidevelden, landbouwgebieden, beekdalen, kuststroken en gebieden met mooie waterpartijen. Van de Waddeneilanden naar de klei- en veengebieden en de hogere zandgronden in zuidoost Fryslân. In het landelijk gebied zijn er de komende tijd nog veel ontwikkelingen; ontwikkelingen die bij gaan dragen aan het behoud en ontwikkeling van een mooi, leefbaar en groen Fryslân. En jij kunt daarbij een belangrijke rol spelen!

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

We zoeken een adviseur met praktische kennis van landbouw, inclusief wet- en regelgeving zoals mestwetgeving, GLB, en (erf)pachtconstructies, en expertise in het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Deze kennis wordt toegepast in gebiedsontwikkelingsprojecten, zoals NatuurNetwerkNederland, veenweideproblematiek, bodemdaling, en KaderRichtlijnWater doelen. Als adviseur breng jij de landbouwkennis in en adviseer je in gebiedsontwikkelingsprojecten. Je zet theorie om in praktische informatie en ontwikkelt uitvoerbare instrumenten met jouw praktijkkennis om projectdoelen te realiseren, zoals het identificeren van mogelijkheden voor agrarisch medegebruik, het opzetten van vergoedingsregelingen voor bodemdaling, het ontwikkelen van kwalitatieve verplichtingen, en het uitvoeren van landbouwenquêtes.

Je maakt deel uit van een team en bent betrokken bij diverse projecten en opdrachten, werkend in verschillende projectteams die bestaan uit projectleiders en specialisten op het gebied van water, ecologie, communicatie, financiën, en ondersteuning. Er wordt nauw samengewerkt met externe partijen zoals waterschappen, gemeenten, terrein beherende organisaties, en vertegenwoordigers uit de landbouw- en recreatiesector. Het is een boeiende functie met veel verantwoordelijkheid, uitdagingen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, die nauw aansluit bij de actualiteit.

Wie ben jij?
Wa bisto?

Je zult betrokken zijn bij provinciale gebiedsontwikkelingsprojecten gericht op het verbeteren van de landbouwstructuur, biodiversiteit, waterkwaliteit en -kwantiteit, evenals het tegengaan of compenseren van bodemdalingseffecten. De uitdaging ligt in het integreren van jouw deskundigheid en passie voor landbouw in de dagelijkse praktijk, waarbij je complexe kennis omzet in praktische plannen, heldere rapportages schrijft, klantgericht bent en verbindingen legt tussen diverse belanghebbenden. Het is belangrijk dat je de taal spreekt en begrijpt van boeren, burgers, beheerders, bestuurders en beleidsmakers, en creatief bent in het vinden van gedragen oplossingen.
Hiernaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Brede landbouwkundige kennis en/of achtergrond;
 • En kun je heldere overzichtelijke rapportages schrijven.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol binnen een dynamische en gedreven afdeling. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast contract;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie uiterlijk zondag 9 juni 2024.


Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Petra Wassenaar, teammanager gebiedsontwikkeling, via of mail naar .HebHeb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met , , via of mail naar .

Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelEcoloog
Indicatie salaris (min – max]3385 – 4778
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.fryslan.frl/adviseur-landbouw-en-gebiedsontwikkeling-32-36-uur

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.