Docent-onderzoeker Innovatieve Plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein 27-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Docent-onderzoeker Innovatieve Plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein 27-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Van Hall Larenstein logo

Working at HVHL

Sustainability

Organogram

Locations

Corporate website HVHL

Want to become a Lecturer?

 • Van Hall Larenstein logo

Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt

Op locatie

 • Leeuwarden , Friesland , Nederland
€ 3.896,33 - € 5.936,77 per maand Innovatieve Plantenteelt

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

We leiden jonge mensen op tot onderzoekende, ondernemende en innovatieve professionals die een bijdrage leveren aan de transitie van de agrofoodsector en het duurzaam inrichten en benutten van de leefomgeving. En daar hebben wij jou voor nodig!


De opleiding Innovatieve Plantenteelt

Je maakt deel uit van de vernieuwde opleiding Innovatieve Plantenteelt (voorheen Tuin- en Akkerbouw). Dit is een kleine kernopleiding binnen de hogeschool met een team van 7 medewerkers, waar de student centraal staat. Ons onderwijs richt zich op de productie van gezonde plantaardige landbouwproducten, het ontwikkelen van robuuste agro-ecosystemen en duurzame agrofood ketens. In de agrofoodsector spelen op dit moment grote vraagstukken op het gebied van klimaatadaptatie, natuur en milieu, circulaire economie, eiwittransitie en gezonde voeding. De sector is volop in beweging en onze opleiding ook!


Jij bent de ideale kandidaat!
Met jouw zelfstandige en ondernemende werkhouding ben je een enthousiaste en flexibele teamspeler.

Je hebt een relevante opleiding op hbo-of wo-niveau in de richting Plantenteelt, Plantenveredeling, Plantenbiologie, Bodemkunde, Agrotechnologie of vergelijkbaar met een specialisatie in fytopathologie en gewasbescherming. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met onderwijs en ben je een inspirerende en betrokken coach voor onze studenten. Heb je daarnaast ook ervaring in de Tuin- en Akkerbouw sector en/of ervaring met praktijkgericht onderzoek, dan worden wij extra blij!


Heb je al een didactische aantekening en de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)? Fantastisch! Heb je deze nog niet? Dan kan je deze halen na je start via de HVHL-academy.


In verband met het afleggen van stagebezoeken is het belangrijk dat je in het bezit bent van rijbewijs B.

De functie

In deze functie verzorg je lessen aan de eerste- en tweedejaars studenten op het vakgebied van plantenziekten, gewasbescherming, bodemweerbaarheid en plantweerbaarheid. Jij weet jouw studenten te inspireren en enthousiasmeren en draagt op didactisch verantwoorde wijze jouw kennis over.

Hiernaast begeleid je studenten ook bij stages en afstudeerprojecten voor het bedrijfsleven of voor proefbedrijven in de Tuin- & Akkerbouwsector.


Met jouw kennis van biologie, technologie en regelgeving weet jij dit integraal te onderwijzen en daarmee actuele en innovatieve gewasbeschermingsmaatregelen in de praktijk te onderbouwen. Op dit moment spelen gewasbescherming, bodemweerbaarheid en plantweerbaarheid een belangrijke rol in de transitie van de landbouw. Je weet dit in de lessen als een kans voor ondernemers te behandelen. Door activerende werkvormen toe te passen creëer je motivatie en enthousiasme bij de studenten.

Als docent-onderzoeker werk je deels in onderzoeksprojecten, met name binnen het lectoraat Duurzaam Bodembeheer of Eiwittransitie. Je kunt nieuwe kennis vanuit deze projecten zelf direct in je onderwijs verwerken!


Concrete taken zullen zijn:

 • Ontwikkelen en geven van lessen op het gebied van plantenziekten, gewasbescherming, plantweerbaarheid en bodemweerbaarheid;
 • Integreren van ontwikkelingen uit het werkveld in het onderwijs;
 • Begeleiden/coachen van studenten bij interne en externe opdrachten/projecten en stages;
 • Deelname in onderzoeksprojecten;
 • Uitvoeren van organisatorische taken binnen het team.

Verdeling van je tijd van de verschillende taken en werkzaamheden:

Wij zijn op zoek naar een docent-onderzoeker die gemiddeld de helft van de tijd bezig is met onderzoek en de andere helft met het verzorgen van onderwijs en bijhorende taken . De expertise 'fytopathologie' is hierbij belangrijk en gemiddeld ben je 8 uur per week bezig met dit expertisegebied.


Hogeschool Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is de duurzaamste hogeschool van Nederland met een internationale focus. Als kennisinstituut combineert de hogeschool onderwijs met toegepast onderzoek binnen de verschillende lectoraten. HVHL leidt studenten op tot hoogwaardige, ambitieuze en innovatieve professionals die bijdragen aan een duurzame wereld.

Met het Instellingsplan 'Groeien als experts in transitie' geven we voor de periode 2022-2025 richting aan ons onderwijs en onderzoek. Het is de verwoording van de ambities en vormt de basis voor beleidsplannen en jaarlijkse evaluaties.


Wat bieden we jou?

 • HVHL is een relatief kleine hogeschool met grote ambities. We kennen elkaar en samen met je collega's draag jij bij aan een meer duurzame wereld én kan jij het verschil maken.
 • Een jaarcontract met een salaris van minimaal €3.896,33 en maximaal €5.936,77 bruto per maand (schaal 11 van de cao-hbo) bij een fulltime werkweek. Het gaat hier om een structurele positie voor 32-40 uur per week.
 • Jouw ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk, vinden wij belangrijk. HVHL biedt via MyAcademy trainingen en cursussen voor medewerkers en teams.
 • HVHL vindt het belangrijk dat iedere medewerker kan werken aan duurzame inzetbaarheid, eenieder heeft hiervoor DI-uren ter beschikking.
 • Vanzelfsprekend faciliteren wij de middelen zodat jij je werk goed kan uitvoeren zoals een laptop en een smartphone.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-hbo, dit zijn onder andere:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en jaarlijks 8% vakantiegeld.
 • Pensioen bij ABP.
 • 53 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek.

Daarnaast heeft HVHL nog een aantal aanvullende voorwaarden zoals:

 • Een NS-businesscard, voor andere manieren van reizen ontvang je een reiskostenvergoeding.
 • Een fietsplan.
 • Je kan gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een "Welkom aan Boord bij HVHL" programma voor al onze nieuwe medewerkers.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze website werkenbij.hvhl.nl om een indruk te krijgen van Hogeschool Van Hall Larenstein. Bel dan met André van der Schaaf, en Voedingsmiddelentechnologie, op nummer .


Sollicitatieprocedure

We hebben de sollicitatieprocedure alvast voorbereid, zodat jij hier ook rekening mee kan houden in je agenda. Je kunt tot en met 12 mei op deze vacature reageren via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken staan gepland op 23 mei in de middag. Indien je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek dan staan deze gepland op 28 mei in de ochtend.


Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelDocent
Indicatie salaris (min – max]3896 – 5936
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.hvhl.nl/l/en/o/docent-onderzoeker-innovatieve-plantenteelt

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.