Begeleider GGZ Friesland 07-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Begeleider GGZ Friesland 07-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Begeleider - KVB Franeker

MBO

24 - 32 uur

Locatie Franeker

Sluitingsdatum: 20 mei 2024

Geplaatst op: 6 mei 2024

Je nieuwe functie

Als Begeleider bij de Klinische Vervolgbehandeling, oftewel KVB, in Franeker ondersteun en begeleid je patiënten vanuit de herstelvisie bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Je bent er voor de kwetsbare psychiatrische patiënt, waarbij somatische klachten soms ook een rol kunnen spelen, en ondersteunt bij persoonlijke levensdoelen. Je staat naast de patiënt en je weet wanneer je een stap terug kan doen om de autonomie van de patiënt zoveel mogelijk in stand te houden of te vergroten. Je levert een actieve bijdrage in het multidisciplinaire team waarbij jij je kan onderscheiden door de nadruk te leggen op positieve gedragsbeïnvloeding.

In je functie als Begeleider probeer je zoveel mogelijk uit te gaan van wat de patiënt zelf al kan en wat hij of zij graag wil bereiken. Je hebt oog voor de effecten van de leefomgeving en je bent stimulerend ten aanzien van de leefwijze en tijdsbesteding van de patiënt. Je levert een actieve bijdrage aan het continue proces en de ontwikkeling van de afdeling door professioneel te observeren, rapporteren en deel te nemen aan overleg. Je verstrekt medicatie en je biedt ondersteuning bij ADL handelingen. De begeleiding en ondersteuning vindt plaats in teamverband, maar ook op individueel niveau.

Jij bent als Begeleider een belangrijke schakel in het leren omgaan met vaak blijvende kwetsbaarheden van onze patiënten, en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Weet jij het verschil te maken zodat onze patiënten, ondanks de verschillende problemen en beperkingen, een zo waardevol mogelijk bestaan blijven behouden en mogelijk een stap vooruit kunnen maken?

Wat staat je te wachten

 • Je komt te werken in een dynamische setting met complexe problematiek waarin geen dag hetzelfde is
 • Een nauwe samenwerking met de behandelaren om de zorgplannen tot uiting te brengen
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, inschaling in FWG 40, min. € 2.595,- max. € 3.541,- o.b.v. fulltime dienstverband
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • Interne opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen de psychiatrie
 • Balansbudget van € 500,00 per jaar bij een voltijd dienstverband
 • De mogelijkheid tot het volgen van trainingen en seminars
 • Een divers team met een mix van verschillende disciplines en expertises
 • Samenwerking, verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om bij te dragen aan kwaliteitsontwikkeling

Jouw inbreng

 • Je hebt afgeronde MBO niveau 4 opleiding denk aan SPW of MMZ
 • Je kunt flexibel omgaan met hulpvragen van cliënten
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de psychiatrie
 • Je weet op een respectvolle manier om te gaan met de patiënt en je maakt gemakkelijk contact
 • Je vindt het uitdagend om in de 24 uurs zorg aan het werk te gaan en werkt daarom graag onregelmatige diensten

Over je nieuwe team

De afdeling Klinische Vervolgbehandeling Lankwert in Franeker biedt behandeling en begeleiding vanuit de herstelvisie aan volwassenen met ernstig psychiatrische aandoeningen die nu niet zelfstandig kunnen wonen. Jij komt te werken bij de Studio's waar 49 patiënten in een eigen studio verblijven. We hebben vier gemeenschappelijke leefkeukens waar dagelijks ontmoeting plaatsvindt, gekookt en gegeten wordt.

De afdeling staat voor warme zorg en begeleiding. Samen met de patiënt kijken we naar mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijk leven en stimuleren we het behoud van sociale contacten met als hoger doel het behoud en waar mogelijk verbeteren van kwaliteit van leven. De patiënt wordt uitgenodigd om samen met ons te ontdekken wat hij of zij nog wel kan om het gevoel van eigenwaarde en de zelfredzaamheid te vergroten. Binnen ons team bestaat een collegiale sfeer met gedeelde verantwoordelijkheid voor het geheel.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstel ondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Bel, mail of app ons!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over GGZ Friesland? Bel, mail of app Hester Kleefstra, Medewerker Recruitment via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2595 – 3541
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieFraneker, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggzfriesland.nl/vacatures/begeleider-kvb-franeker

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.