Beleidsadviseur VTH Provincie Fryslân 22-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Beleidsadviseur VTH Provincie Fryslân 22-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Fergrutsje kontrast

Fergrutsje tekst

Logo Provincie Fryslan
 1. Beleidsadviseur VTH (32-36 uur)

Wij werken samen aan een vitaal,
karakteristiek en mooi provincie Fryslân

Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân
Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega's maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking hierin vanzelfsprekend is.

De provincie is verantwoordelijk voor diverse taken op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH-taken). Denk hierbij aan milieu, externe veiligheid, Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO/Seveso), Wet luchtvaart, de wettelijke coördinatie en het interbestuurlijk toezicht. In het uitvoeringsprogramma VTH staat wat er jaarlijks wordt gedaan voor de uitvoering van deze reguliere taken en bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen.

Functie en team met impact
Funksje en team mei impact

Voor het team Omgevingszaken zoeken we een ervaren en enthousiaste beleidsadviseur VTH. Momenteel bestaat het team uit zo'n 25 medewerkers, waarvan 9 collega's zich richten op het brede beleidsveld VTH. Samen werken we aan diverse, vaak actuele thema's om een schone, veilige en leefbare omgeving in Fryslân te bevorderen. Ons team kenmerkt zich door een schat aan expertise, diversiteit in leeftijden en een gezonde dosis werkplezier. We vormen een hechte groep waarin samenwerking centraal staat. Elk teamlid fungeert als waardevolle sparringpartner, goed op de hoogte van elkaars werkzaamheden. Kortom, wij zijn een toegewijd team dat zich inzet voor de Mienskip, ongeacht de complexiteit van de taak. Jouw bijdrage hieraan is van onschatbare waarde!

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

Als beleidsadviseur VTH stap je in het dynamische werkveld, als opdrachtgever en accounthouder richting de FUMO, en draag je bij aan de ontwikkeling van het jaarlijkse uitvoeringsbeleid voor VTH.. We volgen de landelijke ontwikkelingen, bespreken deze in IPO-verband (Interprovinciaal Overleg) en vertalen die naar de Friese situatie.

De diversiteit en actualiteit van het werk vragen flexibiliteit, en tegelijk is er voldoende ruimte voor een eigen taakinvulling.

De primaire focus in je werk zal liggen op werkzaamheden die vooral betrekking hebben op de zogenaamde VTH-taken. Hierbij hoort het volgende takenpakket:

 • Je ontwikkelt VTH beleid;
 • Je draagt bij aan de beleid-uitvoeringscyclus (o.a. bijdragen aan jaarlijks Uitvoeringsprogramma VTH-beleid en jaarverslag);
 • Je rapporteert periodiek over de voortgang en bijzonderheden;
 • Advisering aan het bestuur over actualiteiten, voortgang en bijzonderheden op VTH-terrein.
 • Je onderhoudt de contacten met de omgevingsdiensten en de gemeentelijke deelnemers over de uitvoering van de taken door de FUMO en de ODG;
 • Je vindt afstemming met externe partijen zoals de provincies Groningen en Drenthe, OM en de Veiligheidsregio;
 • Je neemt deel aan landelijke overleggen (waaronder IPO-overleggen).

Wie ben jij?
Wa bist do?

We kijken uit naar een collega die energie krijgt van samenwerken, gestructureerd kan werken en communicatief sterk is. Tegelijkertijd kun je ook goed zelfstandig werken, neem je verantwoordelijkheid voor jouw taken en probeer je continu te verbeteren. Je maakt je snel dingen eigen en kunt gemakkelijk beleid en operationele zaken koppelen en scheiden. Integraliteit, initiatief nemen en netwerken staan bij jou hoog in het vaandel. Naast dat je een fijne en enthousiaste collega bent beschik je ook over:

 • Een relevante wo- of hbo-opleiding;
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH);
 • Inzicht in en sensitiviteit met de processen over bestuurlijke besluitvorming, beleid en uitvoering.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je gaat werken binnen een team dat zich bezighoudt met diverse actuele thema's en waar geen dag hetzelfde is! Er is bij de provincie Fryslân veel ruimte voor je eigen inbreng, kennis en expertise, met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Verder ontvang je:

 • Salaris van minimaal € 3935,54 en maximaal € 5564,56 (schaal 11) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding. Ben je junior in deze functie, dan start je in (aanloop)schaal 10;
 • Boven op jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur, met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast contract;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV uiterlijk woensdag 5 juni 2024 via de button 'solliciteren'.


Mear ynformaasje

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Nico Kistemaker via . Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met , , via of mail naar .

Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]3935 – 5564
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.fryslan.frl/beleidsadviseur-vth-32-36-uur

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.