Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige GGZ Friesland 04-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige GGZ Friesland 04-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Werken bij GGZ Friesland

26


Werken bij GGZ Friesland

26

SPV Yde De Boer FACT Leeuwarden

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige - Spoed

HBO

32 - 36 uur

Locatie Friesland

Sluitingsdatum: 26 mei 2024

Geplaatst op: 29 april 2024

Je nieuwe functie

Als Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige binnen de afdeling Spoed, sta jij klaar voor patiënten en diens naasten die wegens een acute psychische crisis een beroep op ons doen. Je levert een cruciale bijdrage in het diagnostisch proces en bij de uitvoering van crisisinterventies. Jouw verantwoordelijkheden omvatten zowel telefonische triagediensten, als crisisbeoordelingen. De crisisbeoordelingen worden bij de patiënten thuis of op een veilige beoordelingslocatie uitgevoerd. Je gaat meedenken over de meest passende vervolgzorg met als doel de crisis te couperen. Samen met je collega's lever je vanaf de eerste beoordeling intensieve crisiszorg, hierbij is de visie 'zo kort als mogelijk, zo intensief als nodig' leidend. Je gaat zorg op maat leveren die het meest aansluit bij wat op dat moment nodig is. Daarnaast lever je vanuit jouw expertise consultatie aan collega's en externe hulpverleners.

Bij de afdeling Spoed van GGZ Friesland ga jij je kennis en kwaliteiten als SPV inzetten waarbij je te maken krijgt met een grote diversiteit aan patiënten. Zowel qua achtergrond, leeftijd, maatschappelijke omstandigheden als psychische problematiek. Je doet dit niet alleen, je werkt hierbij intensief samen met collega's binnen de organisatie maar ook met verschillende ketenpartners zoals huisartsen, politie, algemene ziekenhuizen en collega GGZ instellingen.

Wat staat je te wachten

 • Werken in een dynamische omgeving waarbij geen dag hetzelfde is
 • Je komt terecht in een gedreven en hecht team waarbij iedereen voor elkaar klaar staat
 • Veel ruimte, verantwoordelijkheid en de kans om te doen waar je echt goed in bent
 • Je gaat meedenken over de meest passende vervolgzorg met als doel de crisis te couperen
 • Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken aan de doorontwikkeling van de inhoud en werkwijze van de crisisdienst
 • Een intensieve samenwerking met collega's van verschillende afdelingen binnen GGZ Friesland maar ook met externe ketenpartners
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, inschaling in FWG 55, min. € 3.616,- max. € 4.785,- o.b.v. fulltime dienstverband
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een voltijd dienstverband
 • Arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op vast

Jouw inbreng

 • Jij bent een ervaren Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige met een geldige BIG registratie
 • Je gebruikt jouw kennis en expertise om zelfstandig weloverwogen beslissingen te maken
 • Je hebt kennis van de generieke module acute psychiatrie, GMAP
 • Door jouw ervaring als SPV weet jij je werk goed te organiseren, ben je besluitvaardig en stressbestendig
 • Je ziet uitdaging om in de 24 uurs zorg aan het werk te gaan en je stelt je met plezier flexibel op
 • Je bent een gezellige collega en brengt naast jouw passie voor het vak ook een dosis humor en collegialiteit mee
 • Je bent in bezit van rijbewijs B

Over je nieuwe team

GGZ Friesland Spoed is de crisisdienst van GGZ Friesland. Wij zijn er zeven dagen per week, 24 uur per dag, voor alle inwoners en bezoekers van de provincie Friesland die in acute psychische nood verkeren. Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan patiënten. Hierbij kun je denken aan klachten op het gebied van depressie, manie, angst, PTSS, persoonlijkheid, autisme of psychose. Ons zorgaanbod bestaat uit het doen van crisis beoordelingen, daaropvolgend is een behandelbeleid gericht op crisisinterventie en intensieve thuisbehandeling, oftewel IHT zorg. Met het bieden van IHT-zorg bieden we opname voorkomende of opname verkortende crisisbehandeling in de thuissituatie.

Binnen ons multidisciplinaire team werk je overdag vanuit onze locaties in Leeuwarden, Heerenveen of Drachten. In de avond, nacht en weekenden werk je vanuit het Jelgerhuis in Leeuwarden. Ons team van Spoed bestaat uit meerdere disciplines zoals een SPV, Arts-assistent, een Psychiater, Verpleegkundig Specialist, Klinisch Psycholoog en een Triagist. We zorgen er gezamenlijk voor dat we de neuzen dezelfde kant op houden door voldoende overlegmomenten met elkaar in te plannen. Dit zijn bijvoorbeeld beleidsdagen, maar ook uitjes zoals een etentje of een teammiddag. Hierdoor zijn we goed op elkaar ingespeeld en weet iedereen wat we aan elkaar hebben. Op die manier kunnen we snel schakelen, zijn we klaar om in te springen bij onverwachte situaties en kunnen we zorg op maat leveren.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstel ondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Bel, mail of app ons!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over GGZ Friesland? Bel, mail of app , Algemeen Manager Spoed, via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
Indicatie salaris (min – max]3616 – 4785
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggzfriesland.nl/vacatures/sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-spoed

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.