Legal Counsel GroenLeven 10-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Legal Counsel GroenLeven 10-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

GroenLeven logo

Legal Counsel Open

Mail de vacature naar jezelf!

Leeuwarden

Over de functie

Verandering, vrijheid en variatie, jij houdt ervan. Het kunnen bijdragen aan de energietransitie is voor jou daarom een schot in de roos. De veranderende wet- en regelgeving in de energiesector en het dynamische politieke klimaat zorgen dat het nooit saai of voorspelbaar is. En projecten worden complexer, waardoor juridische ondersteuning steeds belangrijker wordt. Met jouw drive, enthousiasme en gezond verstand ben jij een goede gesprekspartner voor je collega's binnen en buiten jouw afdeling. Jij bent met jouw juridische kennis dus echt van toegevoegde waarde.

Over de functie

 • GroenLeven is een projectenorganisatie. Elk project bestaat uit verschillende fases, en in iedere fase zit wel een juridisch component. Jij bent verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van het project: van de start tot en met de herfinanciering en eventueel het volledige fusie- en overnametraject met partners of investeerders. Het analyseren van juridische valkuilen en het anticiperen daarop is uiteraard van belang.
 • Als legal counsel ligt jouw focus op Projects. Jij houdt je voornamelijk bezig met het geven van juridisch advies en het opstellen en uitonderhandelen van overeenkomsten, zoals EPC contracten, Power Purchase Agreements en onderhoudscontracten. Maar ook ben jij betrokken bij het vastleggen van grondposities, vergunningen, netaansluiting en projectfinanciering. Veel afwisseling dus.
 • Zowel intern als extern heb je contact met veel verschillende stakeholders. Intern eigenlijk met iedereen binnen de organisatie. Juridisch advies is immers in alle fases van een project van toepassing. En extern heb je contact met bijvoorbeeld advocaten en partners. Met wie je ook in contact staat: jij geeft gedegen, bondig advies en verliest het commerciële belang niet uit het oog.

Waar ga je werken?
Wij zijn GroenLeven, sinds 2018 onderdeel van BayWa r.e., een mondiale speler op het gebied van duurzame energie. De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot marktleider in zonne-energie en, na majors Shell, RWE, Eneco en Vattenfall, de grootste investeerder in de Nederlandse energietransitie. Naast zonne-energie ontwikkelt GroenLeven projecten op het gebied van windenergie, groene waterstof en energieopslag.
We hebben in Nederland meer dan 2 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd in grootschalige en zeer vernieuwende projecten. Denk hierbij aan zonne-energie op daken, op carports, boven fruit, op de grond in combinatie met natuurontwikkeling én drijvend op water. Zo drijven er op dit moment meer dan een half miljoen zonnepanelen van GroenLeven op de Nederlandse binnenwateren. Daarmee is GroenLeven koploper in Europa - en de rest van de wereld buiten China - als het op drijvende zonne-energie aankomt. Met dit enorme trackrecord, de breedte aan energieoplossingen, het hoge kwaliteitsniveau en onze gepassioneerde en kundige mensen, is GroenLeven de ideale partner voor de energietransitie van bedrijven én onze samenleving.
En geloof ons: elke dag werken aan een schonere en betere wereld, dat voelt goed.

Criteria

 • Jij hebt een wo-opleiding Nederlands Recht of Notarieel Recht afgerond. En je hebt minimaal 3 jaar als advocaat of bedrijfsjurist gewerkt binnen een transactie-omgeving. Heb jij een rol gespeeld in M&A trajecten en/of ben jij bekend met de energiesector? Dan is dat voor ons een pre.
 • Flexibiliteit is een van jouw sterkste eigenschappen. En dat komt goed uit, want in onze branche speelt er veel. Het komt vaak voor dat een dag anders loopt dan gepland. Dit past goed bij jou, want dit houdt jou scherp en gefocust.
 • Je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden en je hebt oog voor de kleine lettertjes. Risico's zie jij hierdoor niet snel over het hoofd. Collega's omschrijven jou als analytisch sterk. Jij vindt het vanzelfsprekend om zo nu en dan die kritische vragen te stellen of iets nader te onderzoeken. Daarnaast beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden.
 • Jij bent zelfstandig, proactief en gedijt goed in een omgeving waarin je veel vrijheid krijgt. Jij wacht niet af en grijpt kansen met beide handen aan.
 • Jij spreekt, leest en schrijft uitstekend Nederlands en Engels. Engels is een must in deze baan, want 70% van de stukken die je onder ogen krijgt is in het Engels. Binnen GroenLeven zelf is de voertaal vooral Nederlands. Maar als legal counsel heb je ook veel contact met onze moederorganisatie BayWa r.e., deze overleggen zijn in het Engels.

Ja? Reageer dan direct!

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je van ons?

 • Een marktconform salaris. Inschaling vindt plaats aan de hand van de kennis en ervaring die jij meebrengt;
 • Een inspirerende werkplek waar veel ruimte is voor eigen inbreng en innovatie;
 • Een uitdagende functie voor minimaal 32 uur per week. Fulltime is bij ons 40 uur per week. Je kunt deels vanuit huis werken (50/50);
 • Een vergoeding voor je thuiswerkplek van € 1.250;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk à € 0,23 per kilometer of een NS Business Card, aan jou de keuze;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds PGB. De volledige bijdrage wordt door GroenLeven betaald, oftewel: een premievrij pensioen;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een ontzettend leuk team met enthousiaste collega's die je de ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een vergoeding van je sportabonnement tot € 25 p/m bij een sportlocatie die is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland;
 • En last but not least: hele gezellige teamborrels en activiteiten.

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat.

Solliciteren is erg eenvoudig: in drie kleine stappen is het al gebeurd:
1. Klik op 'solliciteren'.
2.
3. Klik op verzenden.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelLegal Counsel
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)40 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijgroenleven.nl/vacatures/legal-counsel/933

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.