Therapeut Jeugdhulp Friesland 10-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Therapeut Jeugdhulp Friesland 10-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Gezinshuisouder worden?


Badweg 4 8934 AA Leeuwarden

Postbus 1266 8900 CG Leeuwarden

Psycholoog of Orthopedagoog in de rol van MST-CAN Therapeut (2024-10)

 • cao: Jeugdzorg
 • Aantal uur: 28-36 uur gemiddeld per week

Wij zijn op zoek naar een:

Psycholoog of Orthopedagoog in de rol van MST-CAN Therapeut

voor 28-36 uur per week

Wat is MST-CAN?

MST-CAN is een variant van Multisysteem Therapie ( MST ). MST-CAN is ontwikkeld in de VS en bewezen effectief bevonden door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI). De afkorting CAN staat voor Child Abuse and Neglect. De behandeling is voor gezinnen met kinderen en pubers, waar sprake is van kindermishandeling en/of verwaarlozing. MST-CAN helpt het gezin en netwerk bij het stoppen van de verbale en fysieke agressie, doorbreekt het patroon van verwaarlozing, verbetert de psychische klachten bij ouder en kind en versterkt het netwerk om het gezin heen. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van uithuisplaatsing en vinden plaats in de natuurlijke leefomgeving van het gezin. Alle gezinsleden worden betrokken bij de behandeling. Er is speciale aandacht voor de behandeling van trauma bij kind(eren) en/of ouders indien nodig.
Ervaringen vanuit MST-CAN therapeuten:
Susanne

'Als beginnend psycholoog is deze rol van MST-CAN therapeut voor mij een unieke kans om (complexe) gezinnen zelf behandeling te geven onder begeleiding van een GZ-psycholoog. Het is een uitdagende baan waarbij ik veel steun vanuit het team ervaar zoals veel tijd en ruimte voor overleggen, wekelijkse supervisie en werkbegeleiding.''

Thomas

'Ik vind het leukste aan deze baan dat ik zelf behandeling kan geven (trauma, verslaving, agressieregulatie), de diversiteit aan hulpvragen en gezinssystemen en tot slot dat ik mijn eigen week in kan delen.

''

Marleen

'Wat mij aansprak in de functie als MST-CAN therapeut is de kans om zelfstandig alle behandelingen aan het hele gezin (ouders en kinderen) te geven. Ik krijg hierbij hele goede ondersteuning vanuit het team en kan mezelf hierdoor elke dag verder ontwikkelen als therapeut. Verder ervaar ik veel vrijheid in deze baan omdat ik mijn eigen agenda beheer.''

Jouw taken

 • Je bent als MST-CAN Therapeut betrokken bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar waar sprake is van kindermishandeling en/of verwaarlozing.
 • Je werkt vanuit de 9 principes van het MST-model waarbij je Cognitieve gedragstherapie (CGT)- en systemische technieken gebruikt om via kleine (tussen) stappen samen met ouders en kinderen elke dag te werken aan het behalen van de gestelde overkoepelende doelen
 • Je kijkt naar alle sociale systemen waar een jongere mee te maken heeft en welke factoren het gedrag in stand houden. Je betrekt alle mensen uit de omgeving die positief of negatief van invloed zijn op de problemen van het gezin; op zo'n manier dat het helpend is voor het behalen van de overkoepelende doelen.
 • Je voert alle behandelingen uit in de thuissituatie en/of de omgeving van de ouders of de kinderen (zoals op school, in de wijk, bij grootouders of op het werk).
 • Je hebt 3 gezinnen in je caseload waar je gemiddeld 2 contacten per week mee hebt en waarvan je alle gezinsleden behandelt op het gebied van trauma, emotieregulatie problemen, gedragsproblemen, verslaving en systemische problemen.
 • Je behandelt middels Evidence Based behandelvormen en- technieken, zoals CGT, traumabehandeling (Prolonged Exposure voor volwassenen en Trauma Focused Cognitive Behavioural Therapy,TF-CBT, voor kinderen), relatie therapie (EFT), verslavingsbehandeling en agressie regulatie therapie (ART).
 • Je krijgt wekelijks werkbegeleiding van je supervisor en je analyseert in wekelijkse supervisie met het hele team de successen en anticipeert op mogelijke barrières.
 • Je rapporteert wekelijks de voortgang op de tussendoelen, en stelt aan de hand hiervan nieuwe tussendoelen op voor de nieuwe week.
 • Je hebt eens per 5 weken bereikbaarheidsdienst en maakt hier samen met je collega's afspraken over.

Jouw profiel

Heb je een afgeronde wetenschappelijke opleiding psychologie of (ortho-)pedagogiek en een SKJ-registratie? Heb je affiniteit met trauma- en verslavingsbehandeling en een systeemgerichte, cognitieve gedragstherapeutische werkwijze in gezinnen? Ben je analytisch sterk, creatief en bereid te werken in flexibele werktijden, passend bij de behoeften van de gezinnen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ons aanbod

 • Een jaarcontract voor gemiddeld 28-36 uur per week bij Jeugdhulp Friesland, met intentie tot een vast dienstverband.
 • Salaris conform cao Jeugdzorg schaal 11 ( € 3.786,70 - € 5.722,20 bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Een vergoeding voor de bereikbaarheidsdienst die je eens per 5 weken hebt.
 • Een dynamische en uitdagende werkplek waar je professionele autonomie hebt en volop ruimte krijgt om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door (Engelstalige) trainingen in het MST en MST-CAN model en evidence based behandelvormen voor traumabehandeling, verslavingsbehandeling en systeembehandeling en wekelijks taakgerichte groepssupervisie en individuele werkbegeleiding.
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast en gedreven team, waarbij werkplezier voorop staat.
 • Interessante trainingen via de Jeugdhulp Academie waarmee jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering en je kunt met fiscaal voordeel deelnemen aan bedrijfsfitness.

Ben je geïnteresseerd?

We nodigen je van harte uit om te reageren op onze vacature.
Dit kan tot en met 14 mei 2024 via onze website www.jeugdhulpfriesland.nl/vacatures.
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met onze collega Kim Steenkist (GZ-psycholoog en Supervisor MST-CAN), telefoon of .
Zij beantwoorden graag al je vragen!
Wil je meer weten over MST of MST-CAN? Kijk ook www.multisysteemtherapie.nl .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGz-psycholoog
Indicatie salaris (min – max]3786 – 5722
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)28 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://jeugdhulpfriesland.nl/vacatures/psycholoog-of-orthopedagoog-in-de-rol-van-mst-can-therapeut-2024-10

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.