Verzorgende IG (Zorgkundige) Patyna 10-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Verzorgende IG (Zorgkundige) Patyna 10-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Verzorgende IG (Zorgkundige) voor Gerontopsychiatrische locatie

Zeg ja tegen Patyna! Zeg ja tegen de functie van verzorgende IG bij het Dr Wumkeshûs of Anna Paulowna, Zeg ja tegen werken met gerontopsychiatrische cliënten en zeg ja tegen 'mei elkoar'.

Durf jij de uitdaging aan?

Je krijgt de kans om aan te sluiten bij de transitie naar zorg en begeleiding bieden aan de ouder wordende mens met chronische psychiatrische co- of multimorbiditeit problematiek.
Daarin is meedenken, flexibiliteit creativiteit, oplossingsgerichtheid belangrijk onderdeel van het takenpakket om een afdeling neer te zetten aan de hand van het leefmilieu. Daar binnen zijn mogelijkheden om eigen invulling te geven aan wat bewoners en medewerkers nodig hebben…(bepaalde vrijheid/ verantwoordelijkheid). Ook krijg jij een passende opleiding aangeboden waarmee jij jouw competenties verder kunt door ontwikkelen in dit prachtig vakgebied.

Om een goed beeld te krijgen van deze functie en onze organisatie, laten we je graag zien hoe jouw toekomstige functie eruitziet.

Wat doe je als Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg (Zorgkundige) bijde Gerontopsychiatrische doelgroep?
Als zorgkundige ben je de verbindende factor tussen de bewoner, de familie/wettelijke vertegenwoordiger, je team, de verpleegkundige en de behandelaren. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de zorg van de bewoner in een ochtend, dag, avond of nachtdienst. Je komt werken in een multidisciplinair team waarin je op verschillende (lichamelijke, maatschappelijke en psychiatrische) vlakken de bewoner begeleidt met psychiatrische problematiek met daarnaast vaak een somatische probleem (co- en/of multimorbiditeit). Je zorgt voor een gezond en prettig woon- en leefklimaat passend bij de leefmilieu criteria van de afdeling en de bewoners. Dit doe je onder andere door de bewoner in de dagelijkse activiteiten te begeleiden en ze structuur en duidelijkheid te bieden op zowel individueel als op groepsniveau. Hierbij beschouw je de wensen en mogelijkheden -passend bij het ziektebeeld- van de bewoner als uitgangspunt en ben je gericht op:

 • Wat kan de bewoner nog zelf,
 • Wat kan de bewoner nog leren,
 • Waar heeft de bewoner ondersteuning bij nodig
 • Wat nemen wij van de bewoner over.

Hierbij is zelfredzaamheid, eigen regie binnen de grenzen van het ziektebeeld en eigen waarde belangrijk. Je kijkt naar de mens en niet alleen naar de aandoening. Je zorgt ervoor dat de zorg voor de bewoner goed geregeld is.

Een belangrijke taak, maar hoe ziet jouw toekomstige werkdag er dan uit?
Als jouw dienst begint, start je met een bakje koffie/thee en overleg met je collega's. Zij nemen je mee in de belangrijkste gebeurtenissen en zaken wat extra aandacht vraagt. Je leest de rapportages van jou woongroep. Zo ben je goed op de hoogte aan het begin van je dienst en kun je aan de slag. Je voert je werkzaamheden uit aan de hand van het zorgleefplan en je rapporteert bijzonderheden op de iPad.

Je werkt vanuit de huiskamers samen met je team en de bewoners. Naast de ADL taken, begeleiding en structuur bieden in de dag voer je ook verpleegtechnische handelingen uit zoals het verzorgen van wonden, het geven van injecties en het toedienen van medicatie. Tijdens deze taken is het belangrijk om aandacht te houden voor de bewoners en een luisterend oor te bieden. Samen met jouw collega's ondersteun je bij de maaltijden en activiteiten op de woongroep. Tevens kun je gesprekken hebben met de bewoner, betrokken disciplines zowel intern als extern (psychiater/SPV) en/of familie/wettelijke vertegenwoordiger. Aan het einde van je dienst rapporteer je nog de laatste bijzonderheden en draag je over aan collega's van de volgende dienst. Met zorg draag je dit over en zo weet je dat het goed komt.

Waar kom jij te werken?
Dr Wumkeshûs is een mooie locatie binnen de stadskern van Sneek met 95 studio's die zich de komende jaren verder gaat specialiseren naar de gerontopsychiatrische cliënt. Binnen deze locatie zijn 7 teams waar vanuit de vier leefmilieus begeleiding en zorg wordt geboden. Ons streven is passende begeleiding en zorg te bieden naar de behoefte en hulpvraag van de bewoner. Samen met de medewerkers wordt gekeken naar de kwaliteiten en ontwikkelingsbehoeften en van daaruit gekeken welk leefmilieu zij tot hun recht komen. De komende drie jaar zal er scholing op gerontopsychiatrische kennis plaatst vinden. Tijdens deze transitie en ontwikkeling vragen we van jou een positieve bijdrage. Samen met de teams gaan we invulling geven aan een mooi zorgprogramma voor de Gerontopsychiatrische bewoner.

De Anna Paulowna is een kleine locatie waar specialistische zorg wordt geboden aan mensen met geronto psychiatrische zorg- en begeleidingsvraag vanuit de Balans Leefmilieu groep. Door de ligging midden in een woonwijk staan de bewoners letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. De Anna Paulownastraat telt 16 appartementen verdeeld over twee verdiepingen. Op elke verdieping is een gezellige huiskamer. De appartementen hebben een woon-/slaapkamer, een badkamer en een keukenblok. In de ruime en besloten binnentuin is het heerlijk toeven. De sfeer in huis is persoonlijk. Het huishouden wordt samen gedaan. We werken hier vanuit de visie om de mens in zijn/haar kracht te zetten en stimuleren de zelfredzaamheid.

Wat vragen wij?

 • Je bent in het bezit van het mbo-diploma niveau 3 richting Verzorgende IG of een diploma van de combinatieopleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg niveau 3;
 • Je houdt van afwisseling in je werk;
 • Je bent flexibel en bereid om in wisselende diensten te werken;
 • Jouw interesse ligt bij de gerontopsychiatrische doelgroep.

Zeg ja tegen uitstekende arbeidsvoorwaarden

Bij Patyna staan we voor fijn wonen, welbevinden en goede zorg voor onze cliënten. Natuurlijk ben jij als collega even belangrijk. Zonder jou en alle andere collega's kunnen wij niet onze missie en visie nastreven. Werken bij Patyna betekent:

 • Een dynamische werkomgeving met fijne collega's;
 • Een functie in FWG 35. Het salaris is conform de cao VVT;
 • Een vast contract voor 16 - 28 uur;
 • Een vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten;
 • Aanvullende (fiscale) arbeidsvoorwaarden waar je zelf uit kan kiezen.

Voel jij je aangesproken bij het lezen van deze vacature? Zeg dan ja tegen de Gerontopsychiatrische doelgroep binnen Patyna!
Stuur je cv en motivatie via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Heb je geen ontvangstbevestiging van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie of vragen over de vacature kun je contact opnemen met (locatieverpleegkundige) of Greetje Bergsma via telefoonnummer:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerzorgende Ig
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)16 – 28
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieSneek, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.patyna.nl/werken-en-leren/vacatures/verzorgende-ig-zorgkundige-voor-gerontopsychiatrische-locatie

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.