Klinisch Psycholoog GGZ Friesland 22-04-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Klinisch Psycholoog GGZ Friesland 22-04-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Klinisch psycholoog Dorothee Veenstra [Van Andel]

Klinisch Psycholoog - FPA

WO

24 - 32 uur

Locatie Franeker

Sluitingsdatum: 2 juni 2024

Geplaatst op: 23 april 2024

Je nieuwe functie

Als Klinisch Psycholoog bij de Forensische Psychiatrische Afdeling, oftewel FPA, in Franeker vervul je een cruciale rol in de behandeling van patiënten met complexe problematiek en delictgedrag. Je bent regiebehandelaar van een deel van de patiënten, je verricht forensische specialistische diagnostiek en bent actief betrokken bij de behandeling. Daarnaast coach je het team bij de uitvoer van psychologische interventies. Onze prioriteit ligt bij het voorkomen van nieuw delictgedrag en het bevorderen van herstel. Als specialist neem je deel aan het multidisciplinair overleg en draag je bij aan verdere ontwikkeling en innovatie van risicomanagement en behandeling.

Als regiebehandelaar weeg je voortdurend verschillende belangen: enerzijds het belang van de patiënt om te leren zelfstandig risico's te beheersen, anderzijds het belang van de maatschappij om niet opnieuw met delictgedrag geconfronteerd te worden. Hiermee ligt een belangrijk aspect van je werk in het vinden van een balans tussen behandeling en beheersing. Ter beoordeling van risico's maak je gebruik van formele taxatie-instrumenten, delictanalyse, forensische expertise in het team en informatie van externe bronnen, waaronder de reclassering en naasten. Een andere uitdaging is het helpen van patiënten met primair externe motivatie bij het vinden van hun eigen motivatie voor verandering.

Op onze FPA bieden we langdurige behandeling en crisisinterventies aan patiënten met of zonder justitiële titel, met delictgedrag en diverse psychiatrische problemen, waaronder psychose, autisme, persoonlijkheidsstoornissen al dan niet in combinatie met verslavingsproblematiek of een licht verstandelijke beperking. Daarbij is onze FPA volop in ontwikkeling binnen een cultuur waarin iedereen vrij is om ideeën aan te dragen. Voor de komende periode ligt de focus op het verbeteren van het aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking, het gebruik van digitale middelen in de behandeling, een goede samenwerking met naasten en een goede samenwerking met andere afdelingen op het terrein. Uitgangspunt hierbij is het Kwaliteitskader Forensische Zorg. Je krijgt volop ruimte voor innovatie en ontwikkeling binnen het forensisch werken en je vindt het een uitdaging om het team hierin mee te nemen. Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan een landelijk netwerk van FPA's, wat onder andere mogelijkheden biedt voor audits en het delen van best practices.

Wat staat je te wachten

 • Een gemotiveerd en deskundig team dat zich actief inzet voor de verbetering en innovatie van zorgkwaliteit
 • Uitdagend werk in het behandelen van mensen met zeer diverse psychiatrische problematiek in combinatie met reeds vertoond of dreigend delictgedrag
 • Complexe casuïstiek waarbij het volledige spectrum aan psychiatrische problematiek aan bod komt
 • Samenwerking met andere ervaren specialisten
 • Actieve betrokkenheid bij onderzoek en voortdurende ontwikkeling binnen de FPA
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, inschaling in FWG 75, maximaal €8.903,- op basis van een fulltime dienstverband
 • Persoonlijk opleidingsbudget van min. € 2.000,- per jaar
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een voltijd dienstverband
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Jouw inbreng

 • Je bent BIG geregistreerd als Klinisch Psycholoog
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de forensische doelgroep
 • Je beschikt over het vermogen om de perspectieven van de maatschappij, patiënten, medebehandelaren en netwerkpartners in het oog te houden
 • Je deinst niet terug voor complexiteit maar pakt dit juist met veel enthousiasme op
 • Je kunt coachend werken in een team en kunt ook buiten de gebaande paden denken vanuit jouw expertise in het psychologisch domein
 • Je hebt opbouwende en kritische kwaliteiten om behandelingen en teamprocessen aan te scherpen, hiermee kun je tegenstellingen overbruggen

Over je nieuwe team

De Forensische Psychiatrische Afdeling in Franeker biedt verblijfszorg aan forensische psychiatrische patiënten. De FPA bestaat uit 3 afdelingen met elk gemiddeld 8 bedden: een opnameafdeling, genaamd Riepel, en twee resocialisatieafdelingen, Glinder en Vlieter, voor individuele behandeling en behandeling gebruikmakend van groepsdynamiek. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team met GGZ Verpleegkundigen, GGZ Begeleiders, een mix van MBO- en HBO Verpleegkundigen en Maatschappelijk Werkers. Ons behandelteam omvat een Psychiater, een Basisarts, Psychologen, een Maatschappelijk Werker, PMT-therapeuten, Activiteitenbegeleiders, een Trajectbegeleider en Ervaringsdeskundigen, die worden ondersteund door de Zorgadministratie.

Met in totaal ongeveer 45 collega's streven we naar de verdere ontwikkeling van de FPA en het versterken van samenwerking in de keten en op het terrein van Franeker. In een professionele en prettige werksfeer, waar aandacht is voor elkaar. Met ruimte voor eigen ideeën en talenten, krijg je de mogelijkheid om jouw ideeën en talenten te ontwikkelen. We organiseren regelmatig teambijeenkomsten voor intervisie, scholing en werkoverleg en je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse werkgroepen die zich richten op specifieke ontwikkelingsgebieden. Samen zetten we ons in voor continue verbetering en innovatie in de forensische zorg.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGz-psycholoog
Indicatie salaris (min – max]2000 – 2000
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieLeeuwarden, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggzfriesland.nl/vacatures/klinisch-psycholoog-fpa

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.