Psychiater Ziekenhuispsychiatrie MoleMann Mental Health 13-05-2024

 1. Vacatures Winsum
 2. Psychiater Ziekenhuispsychiatrie MoleMann Mental Health 13-05-2024

Werken in Winsum

 

Introductie vacature 

Kruimelpad

Psychiater Ziekenhuispsychiatrie

Sneek Ziekenhuispsychiatrie - locatie Antonius

30-36 uur

"Mensen binnen een systeem beïnvloeden elkáár. Door de belangrijke personen in de omgeving van cliënten te betrekken, krijgt niet alleen de cliënt, maar krijgen ook de naasten inzicht in de interacties die er zijn en het effect dat die hebben op de psychiatrische problemen die ze ervaren." MoleMann Mental Health is op zoek naar een psychiater die actief kan bijdragen aan onze PAAZ in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De focus ligt op de integratie van psychiatrische en somatische behandeling. Ons motto: samen verantwoordelijk vanuit een systeemgerichte visie.

Wie zijn wij

MoleMann Mental Health is een middelgrote aanbieder van specialistische GGZ met vijf productlijnen: Jeugd, Volwassenen, Ouderen, Ziekenhuispsychiatrie en patiënten met gevoeligheid voor psychose. Wij behandelen patiënten met een combinatie van psychiatrische problemen en complexe systeemproblematiek. De psychiatrische problematiek bestaat uit een breed scala aan stoornissen, zoals psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen, (ernstige) persoonlijkheidsstoornissen, trauma, hechtingsproblematiek en ontwikkelingsstoornissen (ADHD en autisme spectrumstoornissen), problematiek waarbij suïcidaliteit of ander zelfbeschadigend gedrag vaak een rol speelt.

In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Antonius Ziekenhuis in Sneek bieden we ziekenhuispsychiatrie. Hier worden patiënten behandeld met zowel somatisch als psychiatrisch lijden. We komen graag in contact met psychiaters met interesse in ziekenhuispsychiatrie en de GGZ.

Jouw toekomstige werkplek

Welkom bij MoleMann Mental Health locatie Sneek! Onze PAAZ bevindt zich in het Antonius ziekenhuis in deze mooie Friese stad. Je gaat werken in een team van psychiaters, gz-psychologen, een verpleegkundig specialist, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vak-therapeuten en een all round verpleegkundig team. De focus van het team ligt op de integratie van psychiatrische en somatische behandeling. Er wordt binnen een multidisciplinair verband ambulante en klinische zorg geboden in een ziekenhuissetting. Het team is klein en de overleglijnen zijn hierdoor kort. Dat is waar MoleMann zich in onderscheidt: kleinschalig en persoonlijk werken.

Wij hebben specialistische poli's voor psychiatrie en zwangerschap (POP), bipolaire stoornissen (met somatische co-morbiditeit), aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), psychiatrie met somatische co-morbiditeit, advies bij polyfarmacie. Daarnaast verzorgen wij de psychiatrische consultatie voor de klinische afdelingen en (binnen kantooruren) voor de eerste hulp van het Antonius ziekenhuis en werken we intensief samen met collega-specialisten in het ziekenhuis. Er zijn verschillende specialisme overstijgende MDO's: POP, geriatrie, Parkinson, Revalidatie.

Bij MoleMann hechten we groot belang aan samen beslissen, daarom vinden de multidisciplinaire overleggen en de zorgafstemmingsgesprekken standaard plaats in aanwezigheid van de patiënt, en zo mogelijk met diens naasten en eventueel de ambulante behandelaar.

Dit doe je

Je doet, samen met een collega-behandelaar, psychiatrische intakes vanuit onze systemische en herstelgerichte visie, voor zowel de kliniek als de polikliniek, en geeft (farmacotherapeutische) behandelingen. Daarnaast draai je mee in de consultatieve dienst.

Je wordt veelal betrokken bij crisissituaties en uitdagende medische vraagstukken. Als psychiater ben jij een belangrijke spil in de behandeling van de patiënten en bij de doorontwikkeling van onze PAAZ en polikliniek. Je brengt structuur aan bij de implementatie van de diverse (vernieuwende) zorgtrajecten. Er is volop ruimte je eigen ideeën te ontwikkelen, uiteraard in lijn met ons systemische gedachtengoed.

Dit breng je mee

Je bent energiek en bouwt graag mee aan een professioneel, multidisciplinair team. Je hebt een verbindende wijze van communiceren en draagt bij aan een inspirerend werk-/leer-klimaat. Innovatie en ontwikkelingen passen goed bij je. Je hecht waarde aan het leveren van de beste kwaliteit. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater en een actuele BIG registratie;
 • Ervaring met of interesse in ziekenhuis psychiatrie en affiniteit met somatische co-morbiditeit;
 • Interesse in systeemgericht en herstel ondersteunend werken;
 • Een ondernemende persoonlijkheid die zowel in-als extern met plezier een relevant netwerk weet op te bouwen;
 • Bereidheid om deel te nemen aan 7 x 24 uurs bereikbaarheidsdienst. Bij fulltime dienstverband: dienstfrequentie van eens per week een avond/nacht en eens per 6-7 weken een weekend. Buiten kantoortijden betreft het de dienst voor de eigen PAAZ en de klinische afdelingen van het ziekenhuis.

Dit bieden we jou

 • Wij hanterend de Cao GGZ -AMS ;
 • Een arbeidscontract voor onbepaalde tijd voor 30-36 uur in de week;
 • Onze interne basiscursus systeemtherapie (NVRG erkend, 132 uur) start elke twee jaar;
 • Behandelaren die bij MoleMann werken kunnen intern solliciteren voor deze opleidingsplekken, zo kun je een stap zetten in het opleidingstraject tot systeemtherapeut;
 • Eens per jaar komen we samen tijdens de MoleMann dag waarbij de inhoud, het elkaar ontmoeten en de samenwerking centraal staan.
 • Binnen onze afdeling zijn we actief in het bijhouden van onze deskundigheid, we leiden collega's op verschillende terreinen op en verwachten dat onze collega's actief zijn op het gebied van bij- en nascholing.

Enthousiast?

Je kunt jouw actuele CV of LinkedIn profiel en korte motivatie mailen naar

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Rebecca Vlagsma, directeur zorg via of bel/whatsapp haar via . Voor algemene vragen of vragen over het solliciteren bij MoleMann kun je bellen of whatsappen met via .

Het bellen van twee referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met ; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega's. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via of via

Wat zeggen collega's over MoleMann?

Afbeelding

"MoleMann is een kleinschalige platte organisatie waarin het lukt de lijnen kort te houden"


Afbeelding

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPsychiater
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)30 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieSneek, Friesland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.molemann.nl/werken-bij-molemann/psychiater-ziekenhuispsychiatrie-2

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinsum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winsum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.